You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από παραϊχθυαγορές αλλοδαπών

Σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από παραϊχθυαγορές αλλοδαπών

Σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από παραϊχθυαγορές αλλοδαπών

Ελλείψει ελέγχων αυγατίζουν στις λαϊκές αγορές οι παράνομοι πωλητές

Οδός Ατταλείας, σύνορα Νίκαιας-Κορυδαλλού. Στη λαϊκή αγορά της Τετάρτης έχουν εδραιώσει τη θέση τους αλλοδαποί, παράνομοι πωλητές αλιευμάτων. Από τις γειτονιές, όπου δειλά- δειλά έβγαιναν με τα τρίκυκλά τους για να πουλήσουν τα αμφιβόλου ποιότητας και καταλληλότητας ψάρια τους, έχουν παρεισφρήσει για τα καλά και στις λαϊκές, χωρίς άδεια και βιβλιάρια υγείας, ανάμεσα στους νόμιμους μικροπωλητές.

Οι έλεγχοι εκ μέρους των αρμοδίων αρχών μάλλον ανύπαρκτοι ή όπως μας λένε οι καταγγέλλοντες, κάποιοι κλείνουν τα μάτια. Κι όλα αυτά ενώ οι έλεγχοι Λιμενικού και Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, έχουν αναδείξει ουκ ολίγες περιπτώσεις ακατάλληλων αλιευμάτων χωρίς τις απαιτούμενες σημάνσεις και παραστατικά, λίγο πριν διοχετευτούν στην αγορά και καταλήξουν στο πιάτο μας. Πρώην αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι.Ρέντη Δημοσθένης Σταματάτος αποκάλυψε στην Εν Πειραιεί ότι κατόπιν δικών του ερευνών εντόπισε τον αποθηκευτικό χώρο μιας καρκινογόνας ουσίας που ονομάζεται φορμόλη με την οποία ραντίζονται τα αλιεύματα προκειμένου να φαίνονται φρέσκα. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει ως έχει με τους παράνομους αλλοδαπούς μικροπωλητές να «αυγατίζουν» στις λαϊκές αγορές και να μην τους κουνάει τίποτα. Σημειώνεται ότι πέραν των αλιευμάτων, στους αυτοσχέδιους πάγκους της παραϊχθυαγοράς που έχουν στήσει οι αλλοδαποί μικροπωλητές, βρίσκει πλέον κανείς και αμφιβόλου καταλληλότητας για κατανάλωση, οπωροκηπευτικά. Για τους ανυποψίαστους δε καταναλωτές οι παράνομοι έμποροι, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μερικοί ακόμη βιοπαλαιστές που απλώς βγάζουν το ψωμί τους. Αγνοούν, όμως, την επικινδυνότητα των προϊόντων αυτών που μεταφέρουν στο σπίτι τους για να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Το καταναλωτικό κοινό βρίσκεται εκτεθειμένο μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο που απειλεί τη δημόσια υγεία και η Αστυνομία (μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας) εν υπνώσει.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı