You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ » Σεργιάνι Λεμπέση στις γειτονιές του Πειραιά

Σεργιάνι Λεμπέση στις γειτονιές του Πειραιά

Σεργιάνι Λεμπέση στις γειτονιές του Πειραιά

Στις φτωχογειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος θα σεργιανίσει τον Σεπτέμβρη με τη Λαϊκή του Στράτα, ο Γιάννης Λεμπέσης. Το μουσικό ταξίδι ξεκινά την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο Πέραμα με ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, στον σπουδαιότερο Ελληνα λαϊκό δημιουργό. Ο τίτλος του μουσικού αφιερώματος είναι από το ομότιτλο τραγούδι του Γιάννη Λεμπέση που θα περιέχεται στο καινούργιο δίσκο του ο οποίος θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό και το τραγουδά ντουέτο με το Γιώργο Μαργαρίτη.

Στη διάρκεια της τρίωρης συναυλίας θα ακουστούν και τα κλασικά τραγούδια του Τσιτσάνη (Συννεφιασμένη Κυριακή, Αρχόντισσα, Αχάριστη, Απόκληρος, Χωρίσαμε ένα δειλινό, Αραπίνες, Σαρκαφλιάς…..) αλλά και σπάνια προπολεμικά αριστουργήματά του 1937-1940: Του Αλευρά η μάντρα, Γι’ αυτά τα μαύρα μάτια σου, Τα χρυσόξανθα μαλλιά, Αφού μου αρέσει να γυρνώ…

Ο βιογράφος και επιστήθιος φίλος του Τσιτσάνη, Καλαμπακιώτης Σώτος Αλεξίου από τους κορυφαίους Έλληνες γλύπτες, θα μιλήσει για τη ζωή του μεγάλου δημιουργού ξετυλίγοντας άγνωστες πτυχές της πορείας του.

Τη συναυλία διοργανώνει η αντιπεριφέρεια Πειραιά που θα απονείμει τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του Τσιτσάνη για την προσφορά του στον Ελληνικό πολιτισμό και που θα την παραλάβουν τα παιδιά του, Βικτωρία και Κώστας, που θα παραβρεθούν και θα παρακολουθήσουν τη συναυλία η οποία ξεκινά στις 9 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Το σεργιάνι συνεχίζεται, στις γειτονιές που γεννήθηκε και ανδρώθηκε το ρεμπέτικο με ένα αφιέρωμα στους μεγάλους Πειραιώτες ρεμπέτες το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου. Ο χώρος που επελέγη είναι το γραφικό λιμανάκι, στη ΔΕΗ του Κερατσινίου, και συγκεκριμένα στην ταβέρνα του Γιώργου και της Στέλλας, εκεί όπου σύχναζε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Στέλιος Καζαντζίδης. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο ΑΤΛΑΝΤΙΣ 105,2 και οι εφημερίδες Εν Πειραιεί και Κοινωνική.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı