You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΣΕΝΑΒΙ: Η Ναυπηγοεπισκευή δε θα γίνει βορά στα κινεζικά κέρδη

ΣΕΝΑΒΙ: Η Ναυπηγοεπισκευή δε θα γίνει βορά στα κινεζικά κέρδη

ΣΕΝΑΒΙ: Η Ναυπηγοεπισκευή δε θα γίνει βορά στα κινεζικά κέρδη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν επιχειρηματίες της Ναυπηγοεπισκευής στον προβλήτα της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, αφού η COSCO δεν κατάφερε να μετατρέψει την περιοχή της ΝΕΖ του ΟΛΠ σε ναυπηγείο, τώρα σχεδιάζει να μετατρέψει την περιοχή του προβλήτα της ΔΕΗ, που είναι χώρος επισκευών πλοίων, σε Σταθμό Αυτοκινήτων.

“Η Ναυπηγοεπισκευή είναι ζωοδότρα πηγή για τις τοπικές κοινωνίες και δε θα αφήσουμε αυτή την πηγή να στερέψει για χάρη της κινέζικης κερδοφορίας. Σήμερα οι ναυπηγοεπισκευαστές αντέδρασαν δυναμικά, διατρανώνοντας στην COSCO και στους υψηλούς προστάτες της, ότι τα άνομα σχέδιά τους σε βάρος του Πειραιά δε θα περάσουν” τονίζουν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.) και η Ένωση Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά.

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ. Κανακάκης Βασίλης κατέστησε σαφές ότι, δεν πρόκειται η COSCO να πάρει ούτε σπιθαμή ναυπηγοεπισκευαστικού χώρου, ούτε στον Προβλήτα Ηρακλέους, ούτε αλλού.

Τόνισε δε, εμφατικά προς κάθε κατεύθυνση, ότι η σημερινή κινητοποίηση είναι απλά ο προάγγελος νέων πολύ μεγαλύτερων κινητοποιήσεων. “Η Ελληνική Ναυπηγοεπισκευή θα σταθεί αποφασιστικό εμπόδιο στην ακόρεστη κινέζικη δίψα για μεγαλύτερα κέρδη, που τείνουν να αφανίσουν τον επιχειρηματικό κόσμο του Πειραιά και τις τοπικές κοινωνίες”.

Το “παρών” στην κινητοποίηση έδωσαν ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Ναυπηγείων Περάματος (Σ.Ι.Ν.Π.) και το Σωματείο Ναυτικών Πρακτόρων Πειραιά(ΣΩ.Ν.ΠΑ.Π.).

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και απηύθυναν αγωνιστικό χαιρετισμό ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Γιάννης Ραγκούσης, η Βουλευτής `Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη και ο Αντιδήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Μιλτιάδης Θεόδοτος.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı