You Are Here: Home » ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ » Σαν σήμερα πέθανε ο Ολιβερ Χάρντι

Σαν σήμερα πέθανε ο Ολιβερ Χάρντι

Σαν σήμερα πέθανε ο Ολιβερ Χάρντι

Ο μικρός Όλι ήταν ένα αρκετά ζωηρό παιδί, που δεν μπόρεσε να τον συνετίσει ούτε η στρατιωτική σχολή στην οποία φοίτησε για λίγο. Από μικρός ήταν χαρισματικός τραγουδιστής και από ηλικίας 8 ετών συμμετείχε σε παραστάσεις διαφόρων θιάσων που περιόδευαν στον αμερικάνικο Νότο. .

Το 1910, άνοιξε στην πόλη του ο πρώτος κινηματογράφος και ο Όλι βρήκε απασχόληση ως μηχανικός προβολής, ταμίας, ταξιθέτης και αργότερα ως διευθυντής της επιχείρησης. Εντυπωσιασμένος από το νέο μέσο αποφάσισε να γίνει ηθοποιός, όντας πεπεισμένος ότι θα τα κατάφερνε καλύτερα από πολλούς ηθοποιούς που έβλεπε να παρελαύνουν από την μεγάλη οθόνη.

Το 1914, έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με την κωμωδία «Outwitting Dad», διάρκειας 10 λεπτών. Το 1926, θα γνωριστεί με τον άγγλο ηθοποιό και σκηνοθέτη Σταν Λόρελ στα στούντιο του Χαλ Ρόουτς στο Λος Άντζελες και θα γράψουν την δική τους ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία του κινηματογράφου.

Τον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει η συνεργασία τους, η οποία θα διαρκέσει έως το 1955 και ως «Χονδρός-Λιγνός» θα μας προσφέρει περισσότερες από 200 απολαυστικές ταινίες, πολλές από τις οποίες προβάλλονται και σήμερα από την τηλεόραση σκορπώντας το αβίαστο γέλιο και στον σημερινό θεατή.

Στις κωμωδίες αυτές οι χαρακτήρες του Χονδρού και του Λιγνού αλληλοσυμπληρώνονται. Παίζουν πάντα τους δύο αχώριστους φίλους που βρίσκονται σε διαρκείς καυγάδες με τις συμβίες τους είτε είναι τυχοδιώκτες που προσπαθούν να κάνουν κάτι καταφέρνοντας πάντα να τό καταστρέφουν εξαιτίας της αδεξιότητάς τους.

Το τυπικό σενάριο μιας ταινίας του αχτύπητου δίδυμου περιλαμβάνει ένα θυελλώδη τσακωμό μεταξύ τους, μια σκηνή καταστροφής, όπου σπάνε τα πράγματα κάποιου τρίτου, που τους κοιτά με απλανές βλέμμα χωρίς να αντιδρά, και μετά τους πληρώνει με το ίδιο νόμισμα.

Η κινηματογραφική περσόνα του Χονδρού έχει ταυτιστεί με την εικόνα ενός υπερμεγέθους αυταρχικού παιδιού που ενώ ανέχεται με δυσκολία τον φίλο του Λιγνό, τον ικανοποιεί να του επιδεικνύει την ανωτερότητά του. Με το σπουδαιοφανές και πομπώδες ύφος του είναι πάντα το θύμα των καταστροφών, δεν σταματά όμως ποτέ να είναι ένας άνθρωπος με παιδική καρδιά και αφέλεια.

Ο Όλιβερ Χάρντι δεν ευτύχησε στην προσωπική του ζωή. Έκανε τρεις γάμους και στα τελευταία χρόνια του βίου του έζησε βουτηγμένος στην φτώχεια και με επιβαρυμένη την υγεία του. Πέθανε στις 7 Αυγούστου 1957 στο Βόρειο Χόλιγουντ της Καλιφόρνιας, σε ηλικία 65 ετών.

Παρά τις εχθροπραξίες τους στην μεγάλη οθόνη οι δυο καλλιτέχνες ήταν τόσο συνδεδεμένοι μεταξύ τους, ώστε ο Σταν Λόρελ μετά τον θάνατο του Όλι να πάθει νευρικό κλονισμό από τον οποίο, όπως λέγεται, δεν συνήλθε ποτέ.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı