You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Εξοντώνουν με πρόστιμα τον Εξωραϊστικό Σύλλογο της Ψιλής Αμμου

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Εξοντώνουν με πρόστιμα τον Εξωραϊστικό Σύλλογο της Ψιλής Αμμου

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Εξοντώνουν με πρόστιμα τον Εξωραϊστικό Σύλλογο της Ψιλής Αμμου

«Καμπάνα» άνω των 34 χιλ. ευρώ για χρήση 23 τ.μ. αιγιαλού!

Για αυθαίρετη χρήση αιγιαλού έκτασης μόλις 23 τ.μ. ο Εξωραϊστικός Σύλλογος της Ψιλής Αμμου καλείται να πληρώσει το εξοντωτικό πρόστιμο των 34.125,42 χιλ. ευρώ! Ενώ οι μεγαλοσχήμονες του τόπου δεν έχουν αφήσει παραλία για παραλία και δασικές εκτάσεις που να μην έχουν καταπατήσει, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος της Σαλαμίνας ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια με ένα υπέρογκο πρόστιμο του οποίου ακόμα και το δικαστικό παράβολο ανέρχεται στα 7.000 ευρώ. Η αδυναμία μάλιστα, του Συλλόγου να προσκομίσει το παράβολο, εμπόδισε το Δικαστήριο για τυπικούς λόγους να ακυρώσει το πρόστιμο κατόπιν προσφυγής του.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών επέβαλαν το πρόστιμο για αυθαίρετη χρήση αιγιαλού εκτάσεως 555 τ.μ. αλλά όπως απεδείχθη αργότερα επρόκειτο για έκταση που του έχει παραχωρηθεί από τη δεκαετία του ’80, στον Σύλλογο, πλην 23 τ.μ. Μάλιστα το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιώς έκρινε τελεσίδικα ότι η παρανόμως καταληφθείσα έκταση είναι 23 τ.μ. που αντιστοιχεί σε 1300 ευρώ πρόστιμο και έκρινε ότι το ελληνικό Δημόσιο κατά παρέκκλιση των αρχών της καλής πίστης και των αρχών της χρηστής διοίκησης επίσπευσε την εκτέλεση σε βάρος του Συλλόγου όλως καταχρηστικά και χωρίς νόμιμη αιτία.

Παρόλα αυτά, το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση με αποτέλεσμα ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος  της Ψιλής Αμμου – εκεί όπου παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων εγκαταστάθηκε μονάδα οστροκαλλιέργειας – να εξακολουθεί να εμφανίζεται ως μεγαλοφειλέτης με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το θέμα του υπέρογκου προστίμου έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, Θοδωρής Δρίτσας, Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Ραγκούσης.

Με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών ζητούν τη συμμόρφωση των υπηρεσιών προς τις δικαστικές εξελίξεις και την άμεση αντιμετώπιση και την επίλυση του προβλήματος που ταλανίζει τον εξαιρετικά δραστήριο Σύλλογο της Σαλαμίνας.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı