You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σαλαμίνα: Κακά μαντάτα από το ΣτΕ για την οστρακοκαλλιέργεια στην Ψιλή Αμμο

Σαλαμίνα: Κακά μαντάτα από το ΣτΕ για την οστρακοκαλλιέργεια στην Ψιλή Αμμο

Σαλαμίνα: Κακά μαντάτα από το ΣτΕ για την οστρακοκαλλιέργεια στην Ψιλή Αμμο

Ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης της μονάδας μέχρι την αίτηση ακύρωσης – Για απόκρυψη της δυσμενούς εξέλιξης κατηγορεί η αντιπολίτευση τη δημοτική αρχή

Δυσάρεστη εξέλιξη για τη Σαλαμίνα και ιδιαίτερα για την περιοχή των Βασιλικών και της Ψιλής Αμμου. Το ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. απόφαση 304 του Ε’ τμήματος, έδωσε το πράσινο φως στον επιχειρηματία να ξεκινήσει τις εργασίες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων της οστρακοκαλλιέργειας. Οι κάτοικοι μόλις αντιλήφθηκαν την έναρξη των εργασιών κατάλαβαν πως τα μαντάτα από την πλευρά του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν είναι καλά.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε την περασμένη Πέμπτη, τέθηκε το θέμα κατά την προ ημερησίας συζήτηση από τον επικεφαλής της μείζονος μειοφηφίας, Γιάννη Τσαβαρή ο οποίος στοχοποίησε τη δήμαρχο λέγοντας πως απέκρυψε την απόφαση του ΣτΕ από το δημοτικό συμβούλιο και από την κοινωνία της Σαλαμίνας. «Η απερχόμενη δημοτική αρχή απέδειξε για άλλη μια φορά τη διοικητική της ανικανότητα αλλά και την πολιτική της ανεπάρκεια» τόνισε ο κος Τσαβαρής λέγοντας ότι χειρίστηκε την υπόθεση με πρωτοφανή προχειρότητα, «αφού ως γνωστό, αδικαιολόγητα και πεισματικά  αρνήθηκε την εκπόνηση της μελέτης αντίκρουσης που της προτείναμε κόντρα στην ΜΠΕ του επιχειρηματία. Ήταν φυσικό λοιπόν μετά από αυτή την άρνηση, να χάσουμε με “κατεβασμένα τα χέρια”  τις δύο πρώτες καθοριστικές αποφάσεις (Γενικού Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Αρμόδιου Υπουργού) που αφορούσαν την ίδρυση της οστρακοκαλλιέργειας».

Ωστόσο, έχει προκύψει ένα ακόμη πρόβλημα και αφορά την αμοιβή του δικηγόρου. Η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ακύρωσε το χρηματικό ένταλμα του δικηγορικού γραφείου που προσέλαβε ο Δήμος. Ο κος Τσαβαρής πρότεινε να επισκεφθεί η Δήμαρχος το δικηγορικό γραφείο και να συζητήσει για την αμοιβή, πρόταση που δεν έγινε δεκτή από την κα Νάννου καθώς η νομική υπηρεσία του Δήμου ήταν της άποψης να δημιουργήσει προϋποθέσεις αναστολής με την εξάντληση της νομιμότητας από την πλευρά του επιχειρηματία.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έφυγαν απογοτευμένοι από την έλλειψη ομοψυχίας μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων που όφειλαν για το καλό του τόπου να μείνουν ενωμένες προκειμένου να εμποδίσουν άλλη μια οχληρή δραστηριότητα στο ιστορικό νησί του Σαρωνικού. «Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών για τη διαχρονική υποβάθμιση του νησιού. Η υποβάθμιση ολόκληρου του νησιού θα είναι μεγάλη μ΄αυτήν την επένδυση» έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο κος Γρηγόρης Αργυρός, δημότης Σαλαμίνας, ζητώντας άμεσα, έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με κοινή γραμμή και στόχο.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı