You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σαλαμίνα: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Σαλαμίνα: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Σαλαμίνα: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

“Το ανεύρυσμα της αορτής είναι μία σοβαρή κατάσταση, που είναι σημαντικό να διαγιγνώσκεται σωστά και εγκαίρως. Διαφορετικά, μπορεί να οδηγηθεί σε ρήξη, μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, η οποία εάν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως χειρουργικά, οδηγεί τον ασθενή σε θάνατο μέσα σε ελάχιστο χρόνο”.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Σαλαμίνας ο οποίος σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργανώνει πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί από την ιατρό ακτινολόγο κα Μαρία Παλιατσέα η οποία θα συνδράμει εθελοντικά τη δράση.
Ο προληπτικός έλεγχος γίνεται άπαξ και αφορά σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 65 χρόνων και άνω. Πρόκειται για υπερηχογράφημα Κοιλιακής Αορτής που πραγματοποιείται σύμφωνα με τα
πρωτόκολλα προληπτικού ελέγχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στην περίπτωση που υπάρχει ιστορικό σε συγγενή α΄ βαθμού ο έλεγχος ξεκινά από το 55 ο έτος.
Η εξέταση θα γίνει στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, που βρίσκεται στο Παλαιό Δημαρχείο, Λ. Φανερωμένης 33 (1 ος όροφος) έναντι Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα, κατόπιν ραντεβού, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα προστασίας από την πανδημία.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν κλείνουν το ραντεβού τους στο τηλέφωνο 210 4652919.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı