You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σαλαμίνα: Διαλυτήριο στην Κυνόσουρα εν μέσω εορτασμών για τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία

Σαλαμίνα: Διαλυτήριο στην Κυνόσουρα εν μέσω εορτασμών για τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία

Σαλαμίνα: Διαλυτήριο στην Κυνόσουρα εν μέσω εορτασμών για τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία
Πράσινο φως στη λειτουργία διαλυτηρίου για 15 χρόνια στον αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας (Ζώνη Α΄Προστασίας) όπου έγινε η περίφημη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π. Χ. έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος αγνοώντας το ΚΑΣ και υπουργική απόφαση του 2019. Παρά το γεγονός ότι η αρχαιολογική χερσαία και ενάλια περιοχή είχε εξαιρεθεί από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ κατόπιν των παρεμβάσεων των αυτοδιοικητικών παραγόντων, με την απόφαση του Υπουργείου μετατρέπεται σε οχληρή εγκατάσταση ρυπογόνων αποβλήτων διαλυτηρίων. Κι όλα αυτά εν όψει των εορτασμών για τα 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία.
Υπενθυμίζουμε ότι τον Μάιο του 2019 με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού απορρίφθηκε η χρήση ναυπηγοεπισκευής στον χερσαίο και ενάλιο χώρο Κυνόσουρας και Αμπελακίων που ζητούσε η Cosco με το Master Plan και απαιτήθηκε η δρομολόγηση της απομάκρυνσης όλων των ναυπηγείων από την αρχαιολογική ζώνη λόγω της ύψιστης σημασίας του τοπίου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Ολα αυτά δυστυχώς, ανατράπηκαν και ο δρόμος για τη λειτουργία διαλυτηρίου άνοιξε με τη “βούλα” του κου Χατζηδάκη.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı