You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σαλαμίνα: Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης

Σαλαμίνα: Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης

Σαλαμίνα: Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης

Καταδίκη για τους ιδιοκτήτες που συνδέθηκαν με τη ΔΕΗ μετά την τακτοποίηση των αυθαιρέτων τους εντός οικιστικής πύκνωσης


Μετά από δύο μήνες και 7 συνεδριάσεις όπου 20 συνήγοροι υπεράσπισης με κάθε τρόπο προσπάθησαν να πείσουν το δικαστήριο για τα αυτονόητα, αυτό δεν κατέστη δυνατόν, λέει ο πρόεδρος του Πανσαλαμίνιου Συλλόγου για το δασικό πρόβλημα. Ο κος Μάνος Δερτούζος χαρακτηρίζει αδιανόητη την καταδίκη 15 μηχανικών και 55 πολιτών για τις συνδέσεις κατοικιών με τη ΔΕΗ μετά τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων εντός οικιστικής πύκνωσης. Είναι η γνωστή υπόθεση με τα κτίσματα που βρίσκονται σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες εντός δασικής έκτασης αλλά το ΣτΕ και τα Πρωτοδικεία έχουν αναστείλει τις αποφάσεις κατεδαφίσεων μέχρι την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

«Δεν είναι δυνατόν να  βρίσκονται όλα τα σπίτια σε οικιστικές πυκνώσεις και να μη λαμβάνεται καθόλου αυτό υπ όψιν. Δεν είναι δυνατόν να δικάζονται πολίτες και να καταδικάζονται ως να βρίσκονται σε δασική έκταση χωρίς οι δασικοί χάρτες να έχουν αναρτηθεί! Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται η ηλεκτροδότηση ενός σπιτιού διαρκές έγκλημα και να μην παραγράφεται στην πενταετία!» τονίζει ο κος Δερτούζος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η απόφαση του δικαστηρίου δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο για τη Σαλαμίνα αλλά για όλη την Ελλάδα, αφού μπορεί να ταλαιπωρήσει χιλιάδες ανθρώπους που συνδέθηκαν με τη ΔΕΗ ανεξαρτήτου χρονολογίας, αφού δεν υπάρχει παραγραφή λόγω πενταετίας και θεωρείται έγκλημα διαρκείας.

«Αυτή τη στιγμή χωρίς καθυστέρηση καλείται το κράτος να προχωρήσει στην ερμηνεία της οικιστικής πύκνωσης, χωρίς καθυστέρηση και να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών. Επιβάλλεται αυτή τη στιγμή να κατατεθεί τροπολογία και να μπορούν τα ακίνητα τα οποία βρίσκονται εντός οικιστικής πύκνωσης να συνδεθούν με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας».
Καλεί δε τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο να δώσει άμεση λύση, «διότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας πρωτοφανούς δίωξης με απρόβλεπτες συνέπειες».

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό στον οποίο έθεσε μεταξύ άλλων και το θέμα των δασικών χαρτών και των δασικών οικισμών οικιστικής πύκνωσης που αφορούν ιδιαίτερα στο νησί της Σαλαμίνας.

Ο κος Φάμελλος διαβεβαίωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι όλα τα θέματα είναι υπό εξέταση και θα υπάρξουν λύσεις εντός των προσεχών μηνών.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı