You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων από το ΕΒΕΠ

Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων από το ΕΒΕΠ

Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων από το ΕΒΕΠ

Με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και της απειλής της ανεργίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) ξεκινά ένα φιλόδοξο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων και απειλούμενων από ανεργία πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, 1500 άνεργοι και απειλούμενοι από ανεργία θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του Προγράμματος να καταρτιστούν, να επανακαταρτιστούν, να έχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που θα πάρουν, προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» και του ΕΠΑΝ ΙΙ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι το μοναδικό Τοπικό Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων τόσο μεγάλης εμβέλειας σε αριθμό καταρτιζομένων – οι οποίοι θα αμείβονται για κάθε ώρα κατάρτισης – που υλοποιείται στη χώρα.

Η υποβολή (στα γραφεία του Ε.Β.Ε.Π.) των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων για ένταξη στο πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου 2012, προκειμένου να αξιολογηθούν και να κατανεμηθούν σε εκπαιδευτικούς κύκλους κατάρτισης.

Οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο πρόγραμμα θα πρέπει να τηρούν τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες τρεις προϋποθέσεις:

• Να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των κατά τόπους παραρτημάτων του ΟΑΕΔ των Δήμων που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

• Να είναι εγγεγραμμένοι στις καταστάσεις του ΟΑΕΔ, ως δικαιούχοι του εποχικού δικαιώματος, έτσι όπως προβλέπεται στο άρθρο 22 του Νόμου 1836/89.

• Να είναι εγγεγραμμένοι ως επαπειλούμενοι άνεργοι στις καταστάσεις που διαθέτει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν οριστεί από το Επιμελητήριο (εργαζόμενοι επιχειρήσεων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, εργαζόμενοι επιχειρήσεων που έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99, κλπ.)

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα δίδονται μέσω της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου www.pcci.gr, στο τηλέφωνο 210 4170529 ή στα γραφεία του Ε.Β.Ε.Π. (Λουδοβίκου 1, Πλατεία Οδησσού), στον Πειραιά.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı