You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » Πρόβλημα με τη μη πληρωμή των εργαστηριακών ιατρών του ΕΟΠΥΥ

Πρόβλημα με τη μη πληρωμή των εργαστηριακών ιατρών του ΕΟΠΥΥ

Πρόβλημα με τη μη πληρωμή των εργαστηριακών ιατρών του ΕΟΠΥΥ

Ερώτηση Μελά

Ερώτηση για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη πληρωμή των εργαστηριακών ιατρών όλων των ειδικοτήτων (Βιοπαθολόγους, Κυτταρολόγους, Ακτινολόγους κλπ ) που έχουν υπογράψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς.

Όπως αναφέρει έχουν να πληρωθούν μήνες, ενώ στη σύμβαση που έχουν υπογράψει, ο ΕΟΠΥΥ υποχρεούται να καταβάλλει εντός 45 ημερών το 90% των οφειλομένων για τις διαγνωστικές εξετάσεις που έχουν κάνει.

«Να σημειωθεί ότι ιατροί χωρίς να έχουν πληρωθεί υποχρεούνται να καταβάλλουν χρήματα για την αγορά των αναλώσιμων υλικών, για την καταβολή μισθών και ασφαλιστικών εισφορών στους εργαζομένους στα εργαστήρια τους, αλλά και για φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις για χρήματα που τους χρωστάνε τα ασφαλιστικά ταμεία που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Λόγω της μη καταβολής χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ σε πολλά Διαγνωστικά Εργαστήρια, όπως μας ενημερώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ), έχει κοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, το τηλέφωνο ακόμη και οι προμηθευτές αρνούνται να τους παραδώσουν αναλώσιμα υλικά.

Γι αυτό επιβάλλεται να γίνει η ρύθμιση, το ταχύτερο δυνατό, ώστε να πληρωθούν οι Εργαστηριακοί Ιατροί για να μπορέσουν να συνεχίσουν να εκτελούν τις εργαστηριακές εξετάσεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αλλιώς θα υπάρξει έντονο πρόβλημα, όχι μόνο με τους Εργαστηριακούς Ιατρούς αλλά και με τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ».

Ο κ. Μελάς ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να πληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν, οι οφειλές στους Εργαστηριακούς Ιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ βάσει της σύμβασης που έχουν υπογράψει, προκειμένου να μη δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα τόσο με τους ιατρούς όσο και με τους ασφαλισμένους.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı