You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » “Πρόβλημα από τη μη καταβολή των οδοιπορικών δαπανών μετακίνησης του προσωπικού του Λ.Σ.”

“Πρόβλημα από τη μη καταβολή των οδοιπορικών δαπανών μετακίνησης του προσωπικού του Λ.Σ.”

“Πρόβλημα από τη μη καταβολή των οδοιπορικών δαπανών μετακίνησης του προσωπικού του Λ.Σ.”

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

 

Στο σημαντικό πρόβλημα που δημιουργείται στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, από τη μη καταβολή των οδοιπορικών δαπανών μετακίνησης των ιδίων και των οικογενειών τους, όταν μετατίθενται υποχρεωτικά από μια περιοχή της χώρας σε άλλη, αναφέρονται σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Δρίτσας, Γάκης, Συρμαλένιος, Κριτσωτάκης και Διακάκη.

Οπως αναφέρουν “στα σημαντικά οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος από τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και τις οφειλές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, περιλαμβάνονται και οι μη καταβολές οφειλών, για οδοιπορικά και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν στις μετακινήσεις λόγω μεταθέσεων.

Τα συνδικαλιστικά όργανα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, έχουν καταγγείλει εκβιαστικές διαταγές μετακίνησης, μεταθέσεων, αποσπάσεων, χωρίς την κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων και μάλιστα, αναφέρουν, ότι αυτή η πρακτική έχει γίνει συνήθης, από την πλευρά της διοίκησης. Δικές μας πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, εξαναγκάζονται δια της υπογραφής τους, να αρνηθούν την καταβολή των οδοιπορικών που δικαιούνται, προκειμένου να μετατεθούν”.

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό:

1. Επιβεβαιώνει τις καταγγελίες που αναφέρουν, ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αναγκάζονται δια της υπογραφής τους, να αρνηθούν την είσπραξη των οδοιπορικών δαπανών μετακίνησης, λόγω μετάθεσης που δικαιούνται; Αν ναι, αυτό τηρήθηκε χωρίς εξαιρέσεις για όλα τα στελέχη του Σώματος, ανεξαρτήτως βαθμού;

2. Σε περίπτωση που επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες αυτές, πρόκειται να επανεξετάσει αυτή την άδικη πρακτική ή και τις ενδεχόμενες διακρίσεις στην εφαρμογή της;

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı