You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για την πρόσδεση του Sea Lady στην Κυνόσουρα

Προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για την πρόσδεση του Sea Lady στην Κυνόσουρα

Προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για την πρόσδεση του Sea Lady στην Κυνόσουρα

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την παράνομη πρόσδεση του πλοίου Sea Lay στον αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας με άδεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Πρωτοδικείο Πειραιά.  Ο δημοτικός  σύμβουλος Σαλαμίνας κος Μάνος Δερτούζος, ο κος Γιώργος Κοκκινίδης κάτοικος της περιοχής των Σεληνίων, η αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΟΕΕΣΣ κα Τζωρτζίνα Βούλγαρη και κος Δημήτρης Γιαννούλης, αντίστοιχα, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη δείχνοντας έτσι αποφασισμένοι να σταματήσουν κάθε παράνομη παρέμβαση στην ιστορική περιοχή.

Στη μηνυτήρια αναφορά επικαλούνται τη νομοθεσία βάσει της οποίας “στους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους απαγορεύεται η αλιεία, η αγκυροβολία και η υποβρύχια δραστηριότητα, εκτός εάν έχει χορηγηθεί άδεια του Υπουργού Πολιτισμού”. (Ν.3028/2002 αρθ.15 παρ. 1).
Συγχρόνως, με τη Σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ Ν.4404/16, ρητά απαγορεύεται οποιαδήποτε Λιμενική δραστηριότητα συμπεριλαμβανομένης της πρόσδεσης πλοίων σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτογραμμή της Κυνόσουρας (Παράρτημα 6.2.β.IX της Σύμβασης), ενώ σύμφωνα με το άρθρο 66 επιβάλλεται ποινή φυλάκισης στον οποιονδήποτε παραβάτη των συγκεκριμένων διατάξεων.

«Θεωρούμε ότι η μηνυτήρια αυτή αναφορά, θα είναι η αρχή για να σταματήσει η παρανομία στον Ιερό χώρο και να μπορέσει η Κυνόσουρα να γίνει μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς όπως όλοι ονειρευόμαστε, για να δικαιωθούν οι αγώνες όλων εκείνων που προσπαθούν πολλά χρόνια πριν από εμάς» τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους και καλούν την Περιφέρεια και τον Δήμο Σαλαμίνας να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή. «Ο αγώνας για τον Ιστορικό Αρχαιολογικό χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας είναι πέρα και έξω από κόμματα και Δημοτικούς Συνδυασμούς» τονίζουν.
Ως αντίκλητο όρισαν τον πρώην Δήμαρχο Κορυδαλλού Στέφανο Χρήστου.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı