You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πειραιά για την κατάληψη της ΝΑΖΩ από το Συνδικάτο Μετάλλου

Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πειραιά για την κατάληψη της ΝΑΖΩ από το Συνδικάτο Μετάλλου

Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πειραιά για την κατάληψη της ΝΑΖΩ από το Συνδικάτο Μετάλλου

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πειραιά μετά την από κοινού αναφορά της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Ενώσεων Ναυπήγησης και Επισκευής Πλοίων, της Ένωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά, της Ένωσης Βιοτεχνών Μηχανουργών Πειραιά και της Ένωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Ηλεκτρολόγων Πειραιά σχετικά με την κατάληψη της εισόδου της ΝΑΖΩ από το Συνδικάτο Μετάλλου και την ανάγκη φύλαξης και ασφάλειας της Ζώνης. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ναυπηγοεπισκευαστές, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διέταξε κατεπείγουσα προκαταρτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Α.Ε, και του Λιμενικού Σώματος για την εφαρμογή του Κώδικα Ασφαλείας από πλευράς ΟΛΠ και της εξασφάλισης ελεύθερης προσπέλασης στους χώρους εργασίας της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης (ΝΑ.ΖΩ) από πλευράς Λ.Σ.

Με την αναφορά τους καταγγέλλουν την παράνομη πρακτική του Συνδικάτου Μετάλλου προκειμένου να επιβάλει, όπως ισχυρίζονται, στις εργοδοτικές επιχειρήσεις την υπογραφή δυσμενών επιχειρησιακών συμβάσεων.

«Στην καταγγελία μας αναφέρουμε, μεταξύ άλλων, ότι “μέχρι σήμερα διαπιστώσαμε ότι ο πλήρης έλεγχος πρόσβασης στην ΝΑΖΩ ελέγχεται αποκλειστικά από το Συνδικάτο. Η είσοδος σε αυτήν απαιτεί την έγκρισή τους, τον έλεγχο των εργαζομένων και την αποτροπή τους, από την εργασία τους. Αυτή η παράνομη συμπεριφορά δεν θα μπορούσε να συμβεί αν η νομιμότητα επικρατούσε και αν οι αρμόδιοι φορείς έπρατταν το καθήκον τους, α) Αν ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς φύλασσε το χώρο του β) αν η Δημόσια Δύναμη εξασφάλιζε την ελεύθερη προσπέλαση στους χώρους εργασίας. Καθημερινά, τα μέλη των οργανώσεών μας, αλλά και οι εργαζόμενοι υπόκεινται σε εγκληματική βία και αδυναμία εργασίας. Αυτή επιβάλλεται από το συνδικάτο μετάλλου. Και δεν θα μπορούσε να εφαρμοσθεί χωρίς σειρά επανειλημμένων παραβάσεων καθήκοντος και καταχρήσεων εξουσίας από τους φορείς στους οποίους η Πολιτεία έχει εμπιστευθεί την προστασία του νόμου και της τάξης», προστίθεται στην αναφορά μας προς την εισαγγελία. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, όπως και κάθε μέρα, οι επιχειρήσεις που είχαν εργασία στη ΝΑΖΩ, στο Πέραμα, βρήκαν την είσοδο κλειστή, μια ομάδα του συνδικάτου να ελέγχει την είσοδο και την πινακίδα “κάτω τα χέρια από τη ΝΑΖΩ, τα λιμάνια ανήκουν στο Λαό”. Αυτή η “λαϊκή συντεχνία” και σήμερα ήλεγξε το χώρο, μπήκε στα καράβια και κατέβασε τους εργαζόμενους από τη δουλειά τους. Δεκάδες αδικήματα διαπράχθηκαν μπροστά στη Δημόσια Δύναμη που δεν έπραξε το καθήκον της, απλά φρόντισε τη “μεταφορά” των εργαζομένων μέσα “στην εμπόλεμη ζώνη”. Τα μέλη μας βλέπουν καθημερινά ότι για να δουλέψουν πρέπει να πάρουν την άδεια του συνδικάτου. Ότι η Πολιτεία δεν τους προστατεύει. Ότι καταστρέφονται από την κατάσταση αυτή».

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı