You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πράσινο φως για την επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων της Ψυττάλειας

Πράσινο φως για την επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων της Ψυττάλειας

Πράσινο φως για την επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων της Ψυττάλειας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ

Τους όρους του νέου σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για το έργο: «Επεξεργασία και Επαναχρησιμοποίηση Εκροών Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας» συνολικού προϋπολογισμού 37.900.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Υπέρ τάχθηκαν οι παρατάξεις «ΑΤΤΙΚΗ –ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» χαρακτηρίζοντας το έργο ως ένα από τα σημαντικότερα έργα της Περιφέρειας Αττικής και την απόφαση ως «σωστή πολιτική επιλογή» και η παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ» συνεχάρη την Περιφέρεια Αττικής για το σημαντικότατο όπως το χαρακτήρισε έργο.

Λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» και «ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ» ενώ κατά της σύμβασης τάχθηκε η παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

 

 

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το εμβληματικό έργο της επαναχρησιμοποίησης των νερών της Ψυττάλειας θα επιτρέψει αντί το νερό της επεξεργασίας των λυμάτων να χύνεται στο Σαρωνικό, με κατάλληλη επεξεργασία να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για άρδευση σε πολλούς Δήμους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Σγουρός κάλεσε τους Δήμους να προσκομίσουν ώριμες μελέτες για σημαντικά έργα προκειμένου να ενταχθούν στον σχεδιασμό της Περιφέρειας.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı