You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πολιτιστικό Κέντρο o κινηματογράφος “Καλιφόρνια”

Πολιτιστικό Κέντρο o κινηματογράφος “Καλιφόρνια”

Πολιτιστικό Κέντρο o κινηματογράφος “Καλιφόρνια”

Η οριστικοποίηση των διαδικασιών για την αξιοποίηση του ιστορικού κινηματογράφου «Καλιφόρνια» απασχόλησε τη συνάντηση των Δημάρχων Πειραιά και Δελφών.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε το κείμενο της προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί από τις δύο πλευρές, προκειμένου να προχωρήσει η πλήρης ανακατασκευή  του εμβληματικού  κινηματογράφου.

Η παραχώρηση από τον Δήμο Δελφών του ιστορικού κτηρίου – που βρίσκεται στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα – είναι 25ετούς διάρκειας. Ο  Δήμος Πειραιά θα αναλάβει την κατάρτιση των μελετών της πλήρους ανακατασκευής, την ένταξή της σε χρηματοδοτικό εργαλείο, καθώς και την επίβλεψη της κατασκευής του κτηρίου.

Η προγραμματική σύμβαση θα λάβει έγκριση από τα  Δημοτικά Συμβούλια των δύο πόλεων, όταν και θα ανακοινωθούν αναλυτικότερα οι λεπτομέρειες της ανακατασκευής του «Καλιφόρνια».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης και ο Διευθυντής Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου κ. Αντώνης Μήλιας.

“Ο κινηματογράφος «Καλιφόρνια», ο οποίος αποτελεί ένα κεφάλαιο αυτοτελούς διαχείρισης Γαλαξειδίου (κληροδότημα Μάμα), είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός χώρος για τον Δήμο μας, με μεγάλη ιστορική και πολιτιστική σημασία. Επιθυμία μας είναι να αποκατασταθεί και να αξιοποιηθεί ως Πολιτιστικό Κέντρο, συμβάλλοντας περαιτέρω στην πολιτιστική ανάπτυξη του Πειραιά και παράλληλα – εκπληρώνοντας τη βούληση του διαθέτη – να στηρίξουμε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και αριστούχους μαθητές της πόλης του Γαλαξειδίου” τόνισε ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı