You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » ΠΝΟ: «Κάτω τα χέρια από τον Οίκο Ναύτη»

ΠΝΟ: «Κάτω τα χέρια από τον Οίκο Ναύτη»

ΠΝΟ: «Κάτω τα χέρια από τον Οίκο Ναύτη»

Η ΠΝΟ με ανακοίνωσή της διατυπώνει για μια ακόμη φορά την κατηγορηματική και ξεκάθαρη αντίθεση και οργή της για την ένταξη του Οίκου Ναύτη στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και καλεί την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να μην προχωρήσουν στην απαράδεκτη υλοποίηση αυτής της εξοργιστικής απόφασης.

Στη συνέχεια αναφέρει: «Η Ομοσπονδία, εκφράζοντας τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης που διακατέχουν τους χιλιάδες Έλληνες ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους προειδοποιεί τους αρμόδιους να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτεργατών και των οικογενειών τους, κάτι το οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα συμβεί λόγω της ένταξης του Οίκου Ναύτη στον ΕΟΠΥΥ.

Η διατήρηση της αυτοτέλειας και της κείμενης νομοθεσίας για τον Οίκο Ναύτη και η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες και αταλάντευτες θέσεις μας και οποιαδήποτε άλλη πραξικοπηματική απόφαση θα μας βρει αντιμέτωπους. Οι αρμόδιοι καλά θα κάνουν να συνειδητοποιήσουν ότι οι Έλληνες ναυτεργάτες δεν θαλασσοπνίγονται για δεκαετίες στερούμενοι των οικογενειών τους και προσφέροντες μέγιστες και ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πατρίδα, για να φθάσουν στο εξοργιστικό και αδιανόητο σημείο να μην δικαιούνται της χορήγησης των φαρμάκων τους ή της παροχής του ελάχιστου αξιοπρεπούς επιπέδου υγειονομικής περίθαλψης που αναμφισβήτητα δικαιούνται.

Η υγεία και η υγειονομική περίθαλψη αποτελούν ύψιστο και αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό, το οποίο το κράτος έχει καθήκον και υποχρέωση να παρέχει στους πολίτες του.

Εξ άλλου, πρέπει να υπενθυμίσουμε και να επισημάνουμε ότι ο Ο.Ν. εκτός των υγειονομικών υπηρεσιών, χορηγεί στους άνεργους ναυτεργάτες τα (πενιχρά δυστυχώς) επιδόματα ανεργίας και τα οικονομικά βοηθήματα σε ανέργους λόγω των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, για τα οποία μέχρις στιγμής δεν έχει αποσαφηνισθεί και δεν έχει διευκρινισθεί πώς θα συνεχισθεί η χορήγησή τους.

Η ΠΝΟ επισημαίνει ότι θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειές της με κάθε δυνατό και πρόσφορο μέσο και με την πραγματοποίηση και απεργιακών κινητοποιήσεων, για τη διατήρηση της αυτοτέλειας του Οίκου Ναύτη και για την μη υποβάθμιση, κατεδάφιση και ισοπέδωση της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των υπηρεσιών του προς τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους».

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı