You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κορωνοϊός: “Οχι” σε προληπτικά αντιβιοτικά συνιστά το Πνευμονολογικό Κέντρο ΑΘηνών

Κορωνοϊός: “Οχι” σε προληπτικά αντιβιοτικά συνιστά το Πνευμονολογικό Κέντρο ΑΘηνών

Κορωνοϊός: “Οχι” σε προληπτικά αντιβιοτικά συνιστά το Πνευμονολογικό Κέντρο ΑΘηνών

Ενημέρωση από το Πνευμονολογικό Κέντρο Αθηνών:
Ο ‘νέος’ κοροναϊός, ο COVID-19, από την ομάδα SARS, διασπείρεται μόνο με τα αναπνευστικά σταγονίδια, που εκπέμπονται από άτομα που βήχουν, γελάνε, ή φτερνίζονται και αιωρούνται αόρατα στον πέριξ αέρα, σε απόσταση μέχρι 30-40 εκατοστά και για λίγη ώρα, μέχρι να καθηλωθούν σε κάποια επιφάνεια Εκεί, πάλι, ο ιός ζει για μικρό, σχετικά, χρονικό διάστημα. Οι άνθρωποι μολύνονται είτε με την εισπνοή των αιωρουμένων σταγονιδίων όταν συχνοτίζονται με άτομα -φορείς ή αγγίζοντας μολυσμένες επιφάνειες και μετά ακουμπάνε τα χέρια τους στα μάτια τους, τη μύτη τους ή το στόμα τους.

Τα συμπτώματα είναι βήχας, πτύελα, δύσπνοια, σαν κοινό κρυολόγημα. Αρχίζουν σε διάστημα από 2-14 ημέρες μετά τη μόλυνση.
📍Προσοχή!!! Δεν υπάρχει θεραπεία για τον κοροναϊό. Κάθε προσπάθεια προληπτικής θεραπείας είναι μάταιη και ίσως επικίνδυνη: ΜΗΝ παίρνετε προληπτικά αντιβιοτικά. Χαλάνε τη φυσική άμυνα του οργανισμού σας, στην οποία βασίζεται κυρίως η θεραπεία σας, εάν προσβληθείτε, και θα ‘κάψετε’ ένα χρήσιμο αντιβιοτικό, που μπορεί να χρειαστείτε αργότερα.
📍 Αποφεύγετε την πολυκοσμία (σε μέσα μαζικής μεταφοράς, θέατρα, κινηματογράφους, μπαράκια καφετέριες, εκκλησίες, αμφιθέατρα, πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα κλπ).
📍Μην τρίβετε τα μάτια σας, τη μύτη σας, ή το στόμα σας, με χέρια σας πριν τα πλύνετε προσεκτικά με σαπούνι και νερό ή (δεύτερη επιλογή) με ένα απολυμαντικό.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı