You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Πειραιάς: Σύμφωνο συνεργασίας με το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Πειραιάς: Σύμφωνο συνεργασίας με το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Πειραιάς: Σύμφωνο συνεργασίας με το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Μια σειρά κοινών δράσεων για τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο,  περιλαμβάνεται στο Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πειραιά και Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις συνέργειες μεταξύ των δύο πλευρών.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • συντονισμένες ενέργειες για την υποστήριξη παιδιών, γονέων και κηδεμόνων καθώς και εκπαιδευτικών στον τομέα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα ενδοσχολικής βίας, τεχνολογίας, παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης.
  • κοινές δράσεις με στόχο την ενίσχυση οικογενειών και παιδιών που βρίσκονται σε κρίση,  καθώς και ενέργειες για την Προαγωγή της Υγείας.
  • ο Δήμος Πειραιά θα συμμετέχει στα προγράμματα:

Ø      Amber Alert Hellas για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί

Ø      Missing Alert Hellas για ενήλικες που έχουν εξαφανιστεί και διατρέχουν κίνδυνο

Επιπλέον, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιεί εκπαιδεύσεις στα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και στελεχών άλλων υπηρεσιών του Δήμου με σκοπό την ένταξη του ανθρωπίνου δυναμικού της στον επιχειρησιακό βραχίονά του και συγκεκριμένα στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000 και της «Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής» σε περιπτώσεις ενεργοποίησης Amber Alert και Missing Alert.

Είναι χαρακτηριστικό ότι  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου τις τρεις Γραμμές Βοήθειας, οι οποίες λειτουργούν καθημερινά 24 ώρες, στελεχώνονται από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και είναι διασυνδεδεμένες με τον Ευρωπαϊκό αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

   * Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
   * Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000
   * Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı