You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Πειραιάς: Συμβολική φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου για τη δυσλεξία

Πειραιάς: Συμβολική φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου για τη δυσλεξία

Πειραιάς: Συμβολική φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου για τη δυσλεξία

Ο Δήμος Πειραιά,  με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία, με σύνθημα «Δυσλ3ξία – Θείο Δώρο»,  που τιμάται τον Οκτώβριο, φωταγώγησε την Παρασκευή σε συμβολικό μπλε-τιρκουάζ το Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Σκοπός της δράσης ήταν  η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη δυσλεξία, καθώς και η ενθάρρυνση της προσπάθειας των  δυσλεξικών να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής  Εβδομάδας  Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία,  φωταγωγήθηκαν αξιοθέατα σε διάφορες πόλεις της χώρας, όπως το  σιντριβάνι της Ομόνοιας στον Δήμο Αθηναίων, ο Λευκός Πύργος στον  Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ και άλλοι Δήμοι φωταγώγησαν το Δημαρχιακό τους Μέγαρο.

Την πρωτοβουλία  για τη συμβολική αυτή κίνηση είχε η Βουλευτής Κυκλάδων κα Κατερίνα Μονογυιού και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής  κ. Κωνσταντίνος  Μπακιρτζής, ανέφερε ότι «η άγνοια μας προκαλεί την άδικη και καταστροφική αρνητική κριτική που καταστρέφουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των παιδιών», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η δυσλεξία είναι θείο δώρο, μόνον όμως όταν γνωρίζουμε την ύπαρξή της και την αντιμετωπίζουμε έγκαιρα και σωστά.

Την κοινωνική αυτή δράση στήριξαν, ο εφευρέτης-καθηγητής κ. Γεώργιος Παυλίδης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής και ο Πρόεδρός του κ. Κωνσταντίνος Μπακιρτζής, η Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες κα Βούλα Κουζομπόλη, ο
πρωταθλητής της κολύμβησης κ. Σπύρος Γιαννιώτης και ο καλλιτέχνης κ. Πάνος Μουζουράκης.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı