You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πειραιάς: Προτείνουν τα πρώην τελωνεία για το νέο Δικαστικό Μέγαρο

Πειραιάς: Προτείνουν τα πρώην τελωνεία για το νέο Δικαστικό Μέγαρο

Πειραιάς: Προτείνουν τα πρώην τελωνεία για το νέο Δικαστικό Μέγαρο

Eυρεία συνάντηση με θέμα τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, μετά και την εξέλιξη του άγονου διαγωνισμού συγκλήθηκε στον Δήμο μετά από αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο  Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, οι Βουλευτές Α΄ Πειραιώς και Νήσων Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Νικόλαος Μανωλάκος και Θοδωρής Δρίτσας, ο επικεφαλής  της Δημοτικής Παράταξης «Πειραιάς – Πόλη –  Πρότυπο» Νίκος Βλαχάκος, ο  επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης  «Πειραιάς για όλους» Νίκος Μπελαβίλας, η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης  «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά» και Βουλευτής κα Διαμάντω Μανωλάκου. Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θεόδωρος Καπράλος, ο  Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά Μιχάλης Αγρανιώτης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, ο Νίκος Μανεσιώτης ως εκπρόσωπος του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά,  ο Γιώργος Χασιακής ως εκπρόσωπος του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννη Βουτσινά και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά Βασίλης Ταταρόπουλος.

Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν και στις διαδικασίες που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα, προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση στη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά σε κατάλληλο κτήριο, εντός ορίων της πόλης.

Ο Πρόεδρος  του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά  Ηλίας  Κλάππας, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Η σημερινή  συνάντηση έδειξε τη βούληση του Δήμου, των Δημοτικών Παρατάξεων, της Αντιπεριφερειάρχη και όλων των Βουλευτών και των Προέδρων των Επαγγελματικών Φορέων να δοθεί επιτέλους λύση σε ένα χρόνιο  πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη και τους δικηγόρους του Πειραιά, στο να δημιουργηθεί επιτέλους ένα Δικαστικό Μέγαρο στον Πειραιά. Ένα Δικαστικό Μέγαρο, το οποίο πρέπει να είναι αντάξιο και της πόλης και της δικαιοσύνης. Πιστεύω ότι τα συμπεράσματα αυτής της σύσκεψης, τα οποία οδηγούν την  πολιτική ηγεσία να λάβει σοβαρά υπόψη της το ενδεχόμενο να γίνει το Δικαστικό Μέγαρο  στο ακίνητο της Ακτής Κονδύλη, εκεί που βρίσκονται τα πρώην τελωνεία είναι πολύ σημαντικό. Εκεί, πράγματι, θα μπορούσε να γίνει ένα εμβληματικό κτήριο και χρειάζεται να διερευνηθεί πριν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Πριν από οποιαδήποτε επανάληψη του διαγωνισμού πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα να γίνει σε αυτόν τον χώρο το νέο Δικαστικό Μέγαρο».   

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı