You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πειραιάς: Προσφυγή στο ΣτΕ για τα γκρεμίσματα στο “Χάι Λάιφ”

Πειραιάς: Προσφυγή στο ΣτΕ για τα γκρεμίσματα στο “Χάι Λάιφ”

Πειραιάς: Προσφυγή στο ΣτΕ για τα γκρεμίσματα στο “Χάι Λάιφ”

Μία ομάδα πενήντα επώνυμων Πειραιωτών και Πειραιωτισσών από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα,  κατέθεσαν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αίτηση κατά του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την Ακύρωση και Αναστολή της απόφασης και της οικοδομικής άδειας η οποία επέτρεψε την καταστροφή του διατηρητέου κινηματογράφου της πλατείας Κοραή, “Χάι Λάιφ”. Η προσφυγή συντάχθηκε από μεγάλη επιστημονική ομάδα εθελοντών νομικών και μηχανικών με επικεφαλής τις δικηγόρους Βάνα Μελά, Έφη Μουγκαράκη και Μαρία Σταθάκη.

Την κινητοποίηση για τη διάσωση του ιστορικού αυτού τοπόσημου και πολιτιστικού πόλου, στήριξαν επίσης εκατοντάδες Πειραιώτισσες και Πειραιώτες με την υπογραφή τους, βουλευτές του Πειραιά με παρεμβάσεις τους στη Βουλή όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με ομόφωνο ψήφισμά του. Ο «Πειραιάς για Όλους» με μία πρωτότυπη μελέτη τεκμηρίωσε εκτενώς την τεχνική, αρχιτεκτονική, καλλιτεχνική και ιστορική αξία ενός μνημείου που συμπυκνώνει τη νεότερη ιστορία, τον λαϊκό και αστικό πολιτισμό του Πειραιά.

Το «Χάι-Λάιφ» σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα του Μεσοπολέμου Βασίλη Τσαγκρή. Κτίστηκε το 1924 και σε αυτό προβλήθηκε η πρώτη ομιλούσα ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου «Τhe Jazz Singer» ταυτόχρονα με το Σινέ «Αττικόν» της Αθήνας, λίγους μήνες μετά την πρεμιέρα της στο Warner Theatre της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια λειτούργησε αδιάλειπτα επί έναν αιώνα και ως κινηματογράφος και ως μουσική σκηνή.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı