You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πειραιάς: Ολεθρος για τη Ναυπηγοεπισκευή

Πειραιάς: Ολεθρος για τη Ναυπηγοεπισκευή

Πειραιάς: Ολεθρος για τη Ναυπηγοεπισκευή


Κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης Παραχώρησης από την ΟΛΠ/COSCO καταγγέλλουν οι Ναυπηγοεπισκευαστικές Επιχειρήσεις Πειραιά, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας

Την παράνομη και καταστροφική συμπεριφορά της ΟΛΠ/COSCO σε βάρος της Ναυπηγοεπισκευής καταγγέλλουν οι ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις Πειραιά, Περάματος, Κερατσινίου, Δραπετσώνας και Σαλαμίνας. Οπως αναφέρουν σε ψήφισμά τους, το οποίο κοινοποιήθηκε και στον πρωθυπουργό, η ΟΛΠ/COSCO παραβιάζουν καθημερινά τη Σύμβαση Παραχώρησης και παρανομούν ατιμώρητα, σαν αποικιοκράτες. “Η COSCO οδηγεί συστηματικά τη Ναυπηγοεπισκευή στον όλεθρο, την καταστροφή και τις τοπικές κοινωνίες στην ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση” τονίζουν χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, καταγγέλλουν:
-Τη συρρίκνωση και ακύρωση θέσεων επισκευής πλοίων.
-Τη χωροθέτηση από την ΟΛΠ/COSCO δραστηριοτήτων ασχέτων με τη Ναυπηγοεπισκευή σε θέσεις παραδοσιακά εκτέλεσης επισκευών πλοίων.
-Την εκτέλεση έργων από την ΟΛΠ/COSCO ταυτόχρονα σε πολλές θέσεις Ναυπηγοεπισκευής με αποτέλεσμα τη δραστική μείωσή τους και την άρνηση εφαρμογής κοινά αποδεκτού χρονοδιαγράμματος.
-Την κατάληψη μεγάλου αριθμού θέσεων επισκευής από αργούντα ή διαχειμαζόμενα πλοία με ευθύνη της ΟΛΠ/COSCO.
-Την κινέζικη κακοδιαχείριση στον ΟΛΠ, που διώχνει πλοία από την Ναυπηγοεπισκευή, ακόμα και όταν υπάρχουν διατιθέμενες υποδομές.
-Την κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης Παραχώρησης, που δεν επιτρέπει τη συρρίκνωση των θέσεων επισκευής, αλλά αντίθετα προάγει «… την παροχή, παράδοση και εκμίσθωση επιπρόσθετων υποδομών και ναυπηγοεπισκευαστικών δυνατοτήτων σε περιοχές που επί του παρόντος δεν φιλοξενούν Ναυπηγοεπισκευαστικές ιδιότητες …».
-Την κατάφωρη παραβίαση της Εθνικής μας και της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.
-Την αυθαίρετη επιβολή και την υπέρμετρη αύξηση τελών σε βάρος της Ναυπηγοεπισκευής και της Ελληνικής Ναυτιλίας από την ΟΛΠ/COSCO, που καθημερινά επιδεικνύει συμπεριφορά ακραιφνούς αποικιοκράτη με πλήρη περιφρόνηση των τοπικών κοινωνιών και επιχειρήσεων.
Οι επιχειρήσεις της Ναυπηγοεπισκευής ζητούν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για να σταματήσει η παράνομη συμπεριφορά της COSCO και η καταστροφική της δράση για τις Ελληνικές επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινωνίες. “Ο χρόνος και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί” υπογραμμίζουν στέλνοντας το μήνυμα ότι θα δράσουν άμεσα.
Το σοβαρό αυτό ζήτημα έφεραν στη Βουλή με Αναφορά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης και Νίνα Κασιμάτη.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı