You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πειραιάς: Εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Αγ. Αναργύρων

Πειραιάς: Εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Αγ. Αναργύρων

Πειραιάς: Εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Αγ. Αναργύρων

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων (παλαιός Ναός) Καραβά, Ιερούργησε σήμερα Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τέλεσε και τα εγκαίνια νέου πνευματικού κέντρου της Ενορίας.

Ξεχωριστή παρουσία ήταν αυτή του Καθηγητή φιλοσοφίας, θεολόγου και συγγραφέα κ.Χρήστου Γιανναρά τον οποίο ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως ευχαρίστησε θερμά «για την δωρεά της βιβλιοθήκης η οποία θα κοσμήσει το χώρο του πνευματικού κέντρου και θα είναι ένα δυναμικό έναυσμα για την περαιτέρω εμβάθυνση στην αλήθεια της πίστεώς μας».

Αναφερόμενος εν συντομία στα έργα ευποιίας του Ναού τόνισε πως πρόκειται για «ένα μικρό θαύμα μέσα σε αυτή την ερημία των πόλεων, ένα μικρό απείκασμα των ουρανών, ένα μοναστηράκι μέσα σε αυτή την πολυάνθρωπη και δυσχερεστάτη κατάσταση που βιώνουμε όλοι».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων.

Επισημαίνοντας τις δυσκολίες της εποχής μας, τόνισε πως ως Χριστιανοί καλούμαστε να βαδίζουμε την βασιλική οδό της διακρίσεως στην ζωή μας και ευχαριστώντας για μία ακόμη φορά τόσο τον π.Σπυρίδωνα Τσιμούρη ο οποίος και ανέλαβε την υλοποίηση του όλου έργου και τους Ιερείς, όσο και τους πιστούς για την μεγάλη τους ευεργεσία στο Ναό, ευχήθηκε σε όλους να ζουν «το θαύμα της κοινωνίας και της σχέσεως με το Θεό».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απένειμε ενθύμιο σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια ευχαριστώντας τους ιδιαίτερα και με εμφανή συγκίνηση, χαρά και ενθουσιασμό, για την μεγάλη τους προσφορά και την ανιδιοτελή τους αγάπη.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı