You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πειραιάς: Γιορτάζει ο προστάτης των ναυτικών Αγ. Νικόλαος

Πειραιάς: Γιορτάζει ο προστάτης των ναυτικών Αγ. Νικόλαος

Πειραιάς: Γιορτάζει ο προστάτης των ναυτικών Αγ. Νικόλαος

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, συμπολιούχου Πειραιώς, χοροστάτησε χθες Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ κατά τον Εσπερινό που τελέστηκε για τον προστάτη Άγιο των ναυτικών.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, αναφερόμενος στα προσωνύμια του Αγίου Νικολάου (κανόνας πίστεως, εικόνα, πρατότητος και εγκρατείας διδάσκαλος) σημείωσε ότι αυτά αποδίδουν «το μεγαλείο της προσωπικότητος, της ενθέου πορείας του στον κόσμο αυτό και της υπερβατικής μεταφυσικής αξίας όλου του Ιερού του έμπρακτου βίου».

Τονίζοντας πως «δεν υπάρχει τόπος και μέρος και χώρα που να μην υψώνεται Ναός στην εόρτιο μνήμη του», υπογράμμισε πως «ο άνθρωπος αυτός δεν έχει απλώς μία θεωρητική προσέγγιση των ιερών του ανθρώπινου βίου αξιών, αλλά μία έμπρακτη βίωση, μία ουσιαστική ενέργεια στην καθημερινότητά του».

Σήμερα, ανήμερα της μεγάλης εορτής του πολιούχου των ναυτικών, αφού τελεστεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Μητροπολίτου Πειραιώς, στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Λειψάνου του Αγίου πέριξ του Ιερού. Στις 17:00 θα ψαλεί ο Μεθέορτος Εσπερινός.

Μήνυμα Πλακιωτάκη

Στο μήνυμά του για τον εορτασμό του προστάτη των ναυτικών μας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, τόνισε:

“Στην εορτή του Αγίου Νικολάου, του προστάτη τους, εύχομαι στις Ελληνίδες και τους Έλληνες ναυτικούς, όπου και αν βρίσκονται στον κόσμο, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, ευόδωση των επιθυμιών και επίτευξη των στόχων τους.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ναυτικοί είναι πρωταγωνιστές στη δημιουργία του ελληνικού ναυτιλιακού θαύματος. Η προσφορά τους ήταν και παραμένει ανεκτίμητη και γι’ αυτό τους ανήκει και τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ “.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı