You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Πειραιάς για Ολους”: Συμβολική κινητοποίηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο λιμάνι

“Πειραιάς για Ολους”: Συμβολική κινητοποίηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο λιμάνι

“Πειραιάς για Ολους”: Συμβολική κινητοποίηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο λιμάνι

Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποιεί αύριο (Πέμπτη 8/6/2023, 7 μ.μ.) στην Πύλη Ε10 («Κρουαζιέρα») στο λιμάνι του Πειραιά, η δημοτική παράταξη «ΠΕΙΡΑΙΑΣ για ΟΛΟΥΣ», διεκδικώντας τη λήψη μέτρων για να σταματήσει ο «βομβαρδισμός» της πόλης με αέριους ρύπους από τις τσιμινιέρες των πλοίων.

Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και όπως δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης «απαιτούμε, ως ένα βασικό μέτρο για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, την ηλεκτροδότηση των πλοίων από τη στεριά κατά την παραμονή τους στο λιμάνι, πρακτική που εφαρμόζεται σε μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια και σε δύο ελληνικά».

«Υφιστάμενες μελέτες αποδεικνύουν ότι ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες η πόλη έχει μεγάλη επιβάρυνση από την κυκλοφοριακή κίνηση από και προς το λιμάνι και από τα πλοία. Είναι πλέον καιρός, ο Δήμος να επιβάλλει όλα τα πρόσφορα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος», κατέληξε ο Γιώργος Γαβρίλης.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı