You Are Here: Home » ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ » Πατρίκιοι και πληβείοι; – Γράφει η Νάνσυ Αλευρά

Πατρίκιοι και πληβείοι; – Γράφει η Νάνσυ Αλευρά

Πατρίκιοι και πληβείοι; – Γράφει η Νάνσυ Αλευρά

Θα συμφωνήσω με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, τον Στέφανο Χρήστου σχετικά με τους…. προβεβλημένους της Ανατολικής Αττικής που κινούν τα νήματα ή έχουν τις άκρες στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια για να απαλλάσσονται από ρυπογόνες παρεμβάσεις και κάθε τι απειλεί ή επιβαρύνει την ποιότητα της ζωής τους. Αναφέρομαι στο θέμα που έχει ανακύψει μετά την απόφαση της ΕΥΔΑΠ να μεταφερθούν τα λύματα της Ανατολικής Αττικής στην Ψυττάλεια, στον ρημαγμένο Πειραιά, όπως χαρακτηριστικά είπε ο αντιπεριφερειάρχης, ακυρώνοντας τον σχεδιασμό για την κατασκευή νέου ΚΕΛ όπου θα κατέληγε το φορτίο όλης της περιοχής. Είναι προφανές ότι μας έχουν διαχωρίσει σε Πατρίκιους και πληβείους. Όχι τώρα. Ανέκαθεν. Με την ανοχή των βουλευτών και των δύο εκλογικών περιφερειών. Κυρίως αυτών που παραδόξως εξακολουθούν μετά από 2μισι δεκαετίες να εξασφαλίζουν πρωτιές σε κάθε εκλογική μάχη!

 

Φάουλ

Είναι, όμως, άξια επικριτικού σχολιασμού η στάση των Πειραιωτών βουλευτών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Δημήτρης Καρύδης του ΠΑΣΟΚ τους ζήτησε να συνυπογράψουν την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το θέμα. Τι φοβήθηκαν; Μην τους κολλήσουν τη ρετσινιά της σύμπλευσης με τους βουλευτές του Μνημονίου; Προφανώς, θέλανε να κρατήσουν αποστάσεις αλλά, άλλο το ’να άλλο τ’ άλλο. Το συμφέρον του Πειραιά πρέπει να είναι πάνω απ’όλα και προπαντός πάνω από οποιοδήποτε μικροκομματικό συμφέρον.

 

Ιδού η Ρόδος

Υπάρχουν και πολιτικοί που τιμούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Ο Γιάννης Μανώλης, ο Γιάννης Κουτσούκος αλλά και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που αν και γυναίκα έδειξε ότι τιμά πολύ περισσότερο από τους άρρενες συναδέλφους της το παντελόνι της. Για να δούμε ο Τάκης Μελάς που δηλώνει κάθετα αντίθετος στα νέα μέτρα τι θα πράξει μετά τις απειλές που εκτόξευσε ο πρόεδρος για τους αντιρρησίες; Θα βάλει την ουρά στα σκέλια;

 

Θέατρο σκιών

Από την άλλη παρακολουθούμε όλοι αηδιασμένοι τους υποκριτές πολιτικούς να παίζουν θέατρο. Διαπιστώνουμε την πλήρη καραγκιοζοποίηση των πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής. Τον Αντώνη Σαμαρά να βγαίνει και να δηλώνει στις κάμερες ότι «παλεύει» να σώσει τους μισθούς και τις συντάξεις και τον ανεκδιήγητο κύριο Καρατζαφέρη να λέει ότι δεν ψηφίζει το Μνημόνιο σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι δεν αίρει τη στήριξή του στον πρωθυπουργό – δηλαδή άρες μάρες… – επειδή βλέπει το κόμμα του να συντρίβεται στις εκλογές. Μα ούτως ή άλλως και οι δύο τους έχουν μπει στα μαύρα κατάστιχα και θα το επιβεβαιώσουν και οι επόμενες δημοσκοπήσεις. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

 

Πλήρως ευθυγραμμισμένοι

Δεν μπορώ να καταλάβω τη φρενίτιδα που έχει καταλάβει όλα σχεδόν τα ΜΜΕ για το Μνημόνιο. Στον ΣΚΑΪ δε δεν το συζητώ. Ολοι οι σχολιαστές πλήρως ευθυγραμμισμένοι. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε πάνω, ούτε κάτω. Μα τέτοια ταύτιση απόψεων πια; Ούτε μια παραφωνία;

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı