You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Παραεμπόριο: δυστυχώς υπάρχει

Παραεμπόριο: δυστυχώς υπάρχει

Παραεμπόριο: δυστυχώς υπάρχει

Του Πέτρου ΒιολάκηΠολλά έχουν γραφτεί και ακόμα λεχθεί σχετικά με το φλέγον θέμα του παραεμπορίου στον Πειραιά. Δεν είναι και λίγες φορές που έχει κατηγορηθεί –και όχι αδίκως- για την σημαντική πτώση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων, ακόμα και από την εποχή δημαρχίας του κου Φασούλα. Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τη δημοτική αρχή του κου Μιχαλολιάκου, που όμως παρά τους ισχυρισμούς και τις επιτυχίες (που φρόντισε να καταγράφονται με την παρουσία καμερών), η ίδια η πραγματικότητα τον διαψεύδει καθημερινά.

Σάββατο πρωί, που οι Πειραιώτες βγήκαν για τις αγορές τους στα καταστήματα της πόλης μας, οι κάθε φυλής πλανόδιοι είχαν κατακλύσει τους δρόμους και εμπόδιζαν ακόμα και την διέλευση των πεζών στα πεζοδρόμια. Αδιάψευστοι μάρτυρες οι φωτογραφίες που ακολουθούν.

Οι προσπάθειες του Αντιδημάρχου κου Δαβάκη και των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία Πειραιά (όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα) είναι προς την σωστή κατεύθυνση, όμως φαίνεται ότι δεν επαρκούν. Το λιγοστό προσωπικό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη, με γεωμετρικούς ρυθμούς, παρουσία παράνομων υπαίθριων εμπόρων.

Ο συνδυασμός «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» προτείνει συγκεκριμένα μέτρα όπως :

1. Την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την επίβλεψη συγκεκριμένων σημείων (περασμάτων) όπου το παράνομο εμπόριο ανθεί (π.χ. οδός Σωτήρος Διός, Πλατεία Ηλ. Σταθμού, Στάσεις Λεωφορείων Ηλ. Σταθμού, περιφερειακά των λαϊκών αγορών, Φανάρια στη γέφυρα της Γρ. Λαμπράκη κλπ).

2. Με κάθε δυνατό τρόπο, ΑΜΕΣΗ αύξηση του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας (προσλήψεις, μετατάξεις από άλλους φορείς του Δημοσίου κλπ)

3. Κυλιόμενοι και ΟΧΙ δειγματοληπτικοί και αποσπασματικοί έλεγχοι σε επιλεγμένα σημεία.

4. Εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλους τους εμπορικούς δρόμους της πόλης μας, ειδικά τις ημέρες με αυξημένη κίνηση.

5. Συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και Λιμενικό Σώμα (για περιοχές ΟΛΠ) ώστε να ενισχυθεί η δράση.

6. Συνεργασία με ομάδες εθελοντών και ΜΚΟ και δημιουργία κέντρου ελέγχου του παραεμπορίου .

7. Συνεργασία με Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά ώστε σε κάθε καταγγελία εμπόρου προς τη Δημοτική Αστυνομία , η επέμβαση να είναι άμεση και έγκαιρη.

8. Συνδρομή όλων των Πειραιωτών με δημιουργία ειδικού τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού, όπου ο κάθε ένας από εμάς να μπορεί να καταγγέλλει άμεσα και με σεβασμό στα προσωπικά του δεδομένα, το κάθε περιστατικό παραεμπορίου.

Οι λύσεις θέλουν συνεχή προσπάθεια και συμμετοχή ΟΛΩΝ.

*Ο Πέτρος Βιολάκης είναι επιλαχών σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı