You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » Παραίτηση 3 μελών της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά

Παραίτηση 3 μελών της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά

Παραίτηση 3 μελών της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά

Την παραίτηση τους από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά υπέβαλαν οι Κατερίνα Κάντα, η Μαρία Χατζησταυράκη και Γιώργος Τζαφέρης λόγω της διαφωνίας τους με τις επιλογές της κυβέρνησης. Στη δήλωση παραίτησης αναφέρουν τα εξής:

“Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες ,

Είναι σε όλους σας γνωστή , η βαθιά πολιτική μας διαφωνία , με τις επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης , από την ημέρα της ελπιδοφόρας νίκης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου , μέχρι και σήμερα. Την διατυπώσαμε με καθαρό τρόπο σε όλες τις συνεδριάσεις τις ΝΕ Πειραιά που μεσολάβησαν αλλά και στις συνελεύσεις των ΟΜ που συμμετείχαμε. Αφορούσαν την ποιότητα της συγκρότησης του κυβερνητικού σχήματος και τον ρόλο του , την εκλογή ΠτΔ από το μνημονιακό στρατόπεδο , την συμφωνία της 20ης Φλεβάρη που καθόρισε τις μετέπειτα εξελίξεις , την συνολική λογική της διαπραγμάτευσης και της συνεχούς διολίσθησης των δήθεν κόκκινων γραμμών. Παρ’ όλες τις ενστάσεις μας και την εκτίμηση μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη αρχίσει να μεταλλάσσεται , δώσαμε την μάχη του δημοψηφίσματος μαζί με εκατοντάδες ακόμη συντρόφους μας στις γειτονιές του Πειραιά , νιώθοντας την μεγάλη χαρά ενός περήφανου και καθολικού ΟΧΙ που θα μπορούσε να αποτελέσει και την τελευταία ευκαιρία μιας συνολικής αλλαγής πορείας και στρατηγικής.

Δυστυχώς διαψευστήκαμε το ίδιο κιόλας βράδυ. Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά – αλλά και στην ίδια την ΝΕ Πειραιά με την απόφαση της – για την μετατροπή του ΟΧΙ που βροντοφώναξε ο λαός μας σε ΝΑΙ , δυστυχώς , δεν κατάφεραν να ανατρέψουν μια προδιαγεγραμμένη πορεία μετάλλαξης ενός ελπιδοφόρου εγχειρήματος , πρωτόγνωρου για την χώρα μας αλλά και όλη την Ευρώπη , σε μνημονιακό μόρφωμα. Η χθεσινή άνευ όρων παράδοση της ΚΕ του κόμματος στην πορεία προς αυτή την μετάλλαξη , όπου στην ουσία αφήνει ανοιχτό το πεδίο στην μικρή ομάδα του Μαξίμου να ολοκληρώσει μια μνημονιακή συμφωνία με τραγικές συνέπειες για την χώρα μας και το λαό της , δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο να συμμετέχουμε σε κάποιο πολιτικό ή καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ και υποβάλουμε την παραίτηση μας.

Ο σκληρός αγώνας για την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά των μνημονίων και την ανάκτηση της εθνικής της ανεξαρτησίας όπου ο ίδιος ο λαός θα αποφασίζει για την τύχη του συνεχίζεται.

Καλή δύναμη σε όλους για τα πιο δύσκολα που έρχονται….

 

Κάντα Κατερίνα

Τζαφέρης Γιώργος

Χατζησταυράκη Μαρία

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı