You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Παμπειραϊκό μέτωπο κατά της περαιτέρω επιβάρυνσης της Ψυττάλειας

Παμπειραϊκό μέτωπο κατά της περαιτέρω επιβάρυνσης της Ψυττάλειας

Παμπειραϊκό μέτωπο κατά της περαιτέρω επιβάρυνσης της Ψυττάλειας

Την απόφαση για αγώνα σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να ανατραπεί η πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για μεταφορά λυμάτων της Ανατολικής Αττικής στην Ψυττάλεια, πήραν οι κοινοβουλευτικοί, αυτοδιοικητικοί, παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς του Πειραιά. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21/5/2012 στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Στέφανου Χρήστου, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν όλες οι πολιτικές και νομικές διαδικασίες για την αποτροπή αυτού του σχεδιασμού, ο οποίος θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την περιοχή.

Η Ψυττάλεια σήμερα λειτουργεί οριακά και δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση. Γι’ αυτό η πιθανή αύξηση του όγκου των λυμάτων θα απαιτήσει νέες μελέτες που θα εξετάσουν όλες τις παραμέτρους λειτουργίας του έργου. Άλλωστε το ΚΕΛ Ψυττάλειας δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει το Λεκανοπέδιο της Αττικής, στο οποίο φυσικά δεν ανήκει η Ανατολική Αττική.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποφασίστηκε ο συντονισμός των δράσεων όλων των φορέων για να αποτραπεί η περαιτέρω επιβάρυνση του Πειραιά. Ήδη οι περισσότεροι δήμοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα και τα Δημοτικά Συμβούλια έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις, ενώ και οι βουλευτές δεσμεύθηκαν να αναδείξουν το θέμα στα κόμματά τους και στη Βουλή, μόλις ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες της. Σε πρώτη φάση θα γίνει διάβημα διαμαρτυρίας προς την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΕ.Κ.Α. για να ανακληθούν οι επίμαχες αποφάσεις, ενώ αποφασίστηκε και η σύσταση μιας επιτροπής που θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις τόσο σε πολιτικό όσο και σε νομικό επίπεδο.

Στη σύσκεψη στην οποία προήδρευσε ο κ. Χρήστου, συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης και ο αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Καινοτομίας Λεωνίδας Αθανασιάδης, οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), Μαρία Ρεπούση και Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜ.ΑΡ.), ο Χάρης Μουρκάκος εκ μέρους των Οικολόγων – Πρασίνων, ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Περικλής Αλεβίζος, Γιάννης Αξαρλής, Γ. Μπενέτος, Σπύρος Σπυρίδων και Γιώργος Τσιρίδης, ο αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Γιώργος Δημόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Περάματος Νικόλαος Νικολαΐδης, το μέλος του ΔΣ της ΠΕΔΑ και δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού Γιάννης Διάκος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γεώργιος Ζησιμάτος, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ανδριανός Μιχάλαρος, η Νατάσα Βερυκοκίδου ως εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, η Μαρία Πιττάκη από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Γιάννης Σπυράκης από τον Σύλλογο Περιβάλλοντος Πειραιά, ο Νικόλαος Πλατανησιώτης εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαλαμίνας Δημήτρης Γιαννούρης, ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας και νυν δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Λογοθέτης, ο δημοσιογράφος και πολιτευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Νότης Ανανιάδης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Ρουσέτος Λειβαδάρος και ο τμηματάρχης του Τμήματος Περιβάλλοντος Κυριάκος Μέρμηγκας.

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı