You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Παμπειραϊκή απεργία αύριο στο λιμάνι

Παμπειραϊκή απεργία αύριο στο λιμάνι

Παμπειραϊκή απεργία αύριο στο λιμάνι

Παμπειραϊκή 24ωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο, Τρίτη 25 Οκτωβρίου πέντε ναυτεργατικά σωματεία, τα οποία διαφοροποιήθηκαν από τη στάση που κράτησε η ΠΝΟ, σχετικά με την αναμόρφωση του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ)από ειδική επιτροπή του Υπουργείου Ναυτιλίας. Πρόκειται για τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΝΕΝ και ΠΕΑΘΕΝ και βασικό τους αίτημα είναι η απόσυρση του σχεδίου για τον νέο ΚΙΝΔ, ενώ η απεργία θα αφορά όλα τα πλοία που θα βρίσκονται στη γεωγραφική έκταση του Πειραιά και των παραλιακών δήμων.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, απαιτούν την απόσυρση της αναθεώρησης – «έκτρωμα» , όπως αναφέρουν, του ΚΙΝΔ, ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και στον πληθωρισμό.

Η ΠΕΝΕΝ από την πλευρά της τονίζει ότι «η απεργία συνιστά ένα μεγάλο βήμα στον συντονισμό αυτών των δυνάμεων προκειμένου να δοθεί κοινή αγωνιστική απάντηση στη συντονισμένη επιχείρηση κυβέρνησης-υπουργείου-εφοπλιστών να αποτελειώσουν και αυτά τα ελάχιστα ναυτεργατικά δικαιώματα που είναι έως τώρα θεσπισμένα στον ΚΙΝΔ».

Στην απεργία παίρνουν ακόμα, μέρος τα σωματεία ΕΝΕΔΕΠ, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και το σωματείο των Ναυπηγοξυλουργών.

Αλληλεγγύη του ΕΚΠ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των Ναυτεργατικών Σωματείων, του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και του σωματείου των Ναυπηγοξυλουργών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ΕΚΠ αναφέρει τα εξής:
“Η απεργία αυτή αναδεικνύει, όσο αναφορά τους ναυτεργάτες τη νέα επίθεση που έχουν σχεδιάσει κυβέρνηση – ΥΕΝ – Εφοπλιστές ενάντια στις ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων μέσα από την επιχειρούμενη αναθεώρηση του ΚΙΝΔ (Κώδικας Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου). Παράλληλα βάζει μπροστά και στο προσκήνιο την ανάγκη υπογραφής των ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις που θα καλύπτουν τις τεράστιες απώλειες που έχει υποστεί το Ναυτεργατικό εισόδημα από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – εφοπλιστών όλα τα τελευταία χρόνια.
Για τους λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco, ένα χρόνο μετά την δολοφονία του συναδέλφου τους, που παλεύουν για την εφαρμογή των ΒΑΕ, την εφαρμογή της ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, χωρίς διαχωρισμό σε νέους και παλιούς, για να σταματήσει η ομηρία στους εργαζόμενους μέσω εργολάβων και ΟΦΕ καθώς και μέτρα
για την υγιεινή και ασφάλεια.
Για τους μεταλλεργάτες και τους ναυπηγοξυλουργούς που διεκδικούν την εφαρμογή και την υποχρεωτικότητα της τοπικής κλαδικής ΣΣΕ καθώς και να παρθούν μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους όπου εργάζονται.
Όλοι οι εργαζόμενοι σήμερα χρειάζεται να παλέψουν διεκδικώντας την λήψη άμεσων – ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων για την προστασία του εισοδήματός μας από την εκρηκτική άνοδο του πληθωρισμού και των καθημερινών ανατιμήσεων στην ενέργεια, στα καύσιμα και ευρύτερα στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και προϊόντα”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı