You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Παιδιατρική Τζανείου: 8 κρεβάτια για περισσότερα από 14.000 παιδιά!

Παιδιατρική Τζανείου: 8 κρεβάτια για περισσότερα από 14.000 παιδιά!

Παιδιατρική Τζανείου: 8 κρεβάτια για περισσότερα από 14.000 παιδιά!

Δραματική επιστολή των παιδιάτρων

Δραματική είναι η κατάσταση στην Παιδιατρική Κλινική του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά. Σύμφωνα με τις παιδιάτρους που οργάνωσαν την Κλινική, τις περιόδους 2000-2005 και 2009-2018, Νίτσα Βλασσοπούλου και Ζωή Γκερλέ, η μονάδα του Πειραιά, που νοσήλευε άλλοτε 10.000 παιδάκια τον χρόνο και εξέταζε στα ιατρεία άλλα 21.000, συρρικνώθηκε από 24 σε 2 μόνο κρεβάτια για μεγάλα παιδιά, 3 κούνιες για μικρά, 1 μόνωση για μικρά και 2 κρεβάτια covid. Είναι μόλις 8 κρεβάτια, το 2% των κλινών του νοσοκομείου για περισσότερα από 140.000 πειραιωτάκια, για τα παιδιά των πέντε δήμων και των νησιών.
Οι δύο παιδίατροι απευθύνουν έκκληση στους αρμόδιους φορείς να ενισχύσουν την Κλινική με προσωπικό αλλά και κλίνες σε μια εποχή που οι γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα για ιδιωτικές κλινικές.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Πειραιάς για Ολους” καλεί τον Δήμο Πειραιά πρέπει να πάρει θέση αμέσως και να διεκδικήσει την ουσιαστική επαναλειτουργία της παιδιατρικής, με προσωπικό και κλίνες. “Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά του Πειραιά στην τύχη τους, αυτά που οι γονείς τους, και είναι τα περισσότερα, δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ιδιωτικές κλινικές” αναφέρει χαρακτηριστικά.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı