You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Πάει για τρίτη θητεία ο Γιώργος Ιωακειμίδης στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη

Πάει για τρίτη θητεία ο Γιώργος Ιωακειμίδης στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη

Πάει για τρίτη θητεία ο Γιώργος Ιωακειμίδης στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη

Από τα 90 εκατ. ευρώ χρέος που παρέλαβε, σήμερα ο Δήμος έχει και αποθεματικό!

Συμπληρώθηκαν 8 χρόνια. Το 2010, ο Δήμος Νίκαιας βρισκόταν στη χειρότερη στιγμή του. Τότε ο Γιώργος Ιωακειμίδης, όντας επιτυχημένος δήμαρχος Αγ.Ι.Ρέντη για τέσσερις τετραετίες, κλήθηκε να στήσει, όπως ο ίδιος λέει, την πόλη στα πόδια της για να μην καταρρεύσει. «Διαψεύσαμε αυτούς που πόνταραν στην αποτυχία μας δεδομένου ότι αντιμετωπίζαμε τη δυσκολία που είχαν οι δύο δήμοι να λειτουργήσουν ως ένας ενιαίος δήμος, να ξεπεράσουν διαφορετικές νοοτροπίες και καταβολές και να χαράξουν ένα κοινό μέλλον. Όμως, δυστυχώς, για αυτούς, τους διαψεύσαμε. Αντέξαμε στα δύσκολα και βγήκαμε νικητές σ’ αυτήν την άνιση μάχη που όλοι και όλα ήταν απέναντί μας».

Ο κος Ιωακειμίδης μιλά και με νούμερα. Από τα 90 εκατ. ευρώ χρέος στον Δήμο Νίκαιας, σήμερα έχει απομείνει μόνο το χρέος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που εξυπηρετείται με δόση 200.000 ευρώ τον μήνα και είναι μέσα στις δυνατότητές του. Αν σκεφτεί κανείς ότι η δόση το 2010 ήταν 680.000 ευρώ τον μήνα, δηλαδή, 480.000 ευρώ περισσότερα από όσα πληρώνει σήμερα ο Δήμος (49% μείωση), αντιλαμβάνεται το οικονομικό συμμάζεμα κατά τη θητεία Ιωακειμίδη προκειμένου ο δήμος να μπορεί να παράγει και έργο.

Σήμερα ο δήμος δε χρωστάει σε κανέναν προμηθευτή και είναι από τους πλέον αξιόπιστους της χώρας έχοντας ένα σεβαστό αποθεματικό στο ταμείο του. «Η πόλη έπαψε να είναι από τις πιο βρώμικες πόλεις της χώρας. Είναι πλέον, μια καθαρή πόλη που θα βελτιωθεί κι άλλο τα επόμενα χρόνια. Οι δείκτες του πρασίνου, του ηλεκτροφωτισμού, των κοινωνικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών του πολιτισμού κι αθλητισμού γίνονται όλο και καλύτεροι».

 

«Μας εμπιστεύτηκαν από ένστικτο»

«Χωρίς κανένα κόμμα στο πλευρό μας και σε πείσμα των καιρών εμείς σταθήκαμε όρθιοι και στήσαμε ξανά την πόλη στα πόδια της. Δεχθήκαμε επιθέσεις από πολλές και διαφορετικές πλευρές. Είχαμε όμως ένα και μοναδικό όπλο που χάρη σε αυτό νικήσαμε. Είχαμε τους δημότες που μας πίστεψαν, μας εμπιστεύτηκαν. Περισσότερο από ένστικτο και λιγότερο από λογική ένιωσαν ότι αγαπάμε την πόλη και ότι μπορούμε να την ορθοποδήσουμε. Νομίζουμε ότι τους δικαιώσαμε» λέει με εμφανή ικανοποίηση ο Δήμαρχος.

«Σήμερα, όταν κοιτάζω πίσω βλέπω ένα μικρό θαύμα, όταν κοιτάζω μπροστά, γίνομαι ακόμα πιο αισιόδοξος. Εχουμε δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε τον δήμο μας εκεί που θέλουμε, μα, ήδη, ο δρόμος έχει πια χαραχτεί» καταλήγει.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı