You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » Ο Μαν. Μπεντενιώτης για τα οικονομικά των κομμάτων: «Όχι δανειοδοτήσεις από τις τράπεζες και επιχορηγήσεις από τα οικονομικά συμφέροντα»

Ο Μαν. Μπεντενιώτης για τα οικονομικά των κομμάτων: «Όχι δανειοδοτήσεις από τις τράπεζες και επιχορηγήσεις από τα οικονομικά συμφέροντα»

Ο Μαν. Μπεντενιώτης για τα οικονομικά των κομμάτων: «Όχι δανειοδοτήσεις από τις τράπεζες και επιχορηγήσεις από τα οικονομικά συμφέροντα»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Πειραιά και Νησιών, Μανώλης Μπεντενιώτης, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τα οικονομικά των κομμάτων, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Το πολιτικό σύστημα είναι σε πλήρη απαξίωση, ενώ και τα πολιτικά κόμματα σε πλήρη αμφισβήτηση. Η εκλογική συμπεριφορά έχει διαφοροποιηθεί. Ενώ και η πολιτική λειτουργία έχει τραυματισθεί.

Για αυτό ρυθμίσεις που θα πρέπει να υιοθετηθούν πρέπει να είναι, ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, προς την κατεύθυνση η κοινωνία ολόκληρη να αποδεχθεί την ηθική βάση στην οποία πρέπει να στηρίζεται η νομοθέτηση για να έχει τη στήριξη του λαού».

Πρέπει τα κόμματα να έχουν φανερούς πόρους. Όχι κρατικές επιχορηγήσεις για ανεξέλεγκτες δαπάνες και, βασικά, όχι επιχορηγήσεις από οικονομικά συμφέροντα.

Αλλά, κυρίως, πρέπει τα κόμματα να μετεξελιχθούν, σε κόμματα αρχών και τότε μόνο να δικαιούνται επιχορηγήσεις. Ενώ θα πρέπει να μη δανειοδοτούνται από τις τράπεζες».

Ακόμα, ο κύριος Μπεντενιώτης, τόνισε ότι «Πρέπει σήμερα με σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων να αλλάξει ο εκλογικός νόμος για να λειτουργήσει η άμεση δημοκρατία και να απαλλαγούν οι Βουλευτές από την προσπάθεια χειραγώγησής τους, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα οργανωμένα συμφέροντα».

Ενώ, παρατήρησε ότι «Θα πρέπει να συζητηθεί από τώρα η συνταγματική μεταρρύθμιση και να θεσμοθετηθεί η εξάντληση της τετραετίας».

Για να καταλήξει συμπερασματικά στο ότι «Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ένα κράτος δικαίου, την ηθική στην πολιτική και τη διαφάνεια στη διακυβέρνηση. Οφείλουμε να έχουμε στο μυαλό μας τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı