You Are Here: Home » ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ » Ο κόσμος το ’χε τούμπανο

Ο κόσμος το ’χε τούμπανο

Ο κόσμος το ’χε τούμπανο

κι εσείς κρυφό καμάρι για το κύκλωμα που παρείχε προστασία σε καταστηματάρχες. Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που έκανε τους προκατόχους σου να καλύπτουν τα «μπουμπούκια» του Δήμου. Χρόνια, τώρα, κάποιοι κυκλοφορούν με πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ και πολλοί είχαν την απορία, πώς είναι δυνατόν με τον μισθό του δημοτικού υπαλλήλου να έχει κάποιος τέτοια οικονομική άνεση!

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως φαίνεται, εσύ θα είσαι αυτός που θα ξεδοντιάσει το κύκλωμα και θα το στείλει στον εισαγγελέα. Ελπίζουμε να μην ήταν απλώς μια προειδοποίηση η αποκάλυψή σου.

Κύριε Δήμαρχε,

Κάποιοι τηλεφωνούν στα γραφεία μας για να μάθουν, πού μεταφερθήκαμε. Όταν τους λέμε ότι εδώ και 8 χρόνια βρισκόμαστε στον ιδιόκτητο χώρο μας, επί της Αγ. Κωνσταντίνου, μας λένε απορημένοι: μα, δεν υπάρχει πια η ταμπέλα σας. Σκέψου τι ζημιά θα προκαλέσεις στα φροντιστήρια και στους άλλους επαγγελματίες, μόλις κατεβάσουν κι αυτοί τις ταμπέλες τους. Αλλά κι εσύ θα υποστείς ζημιά στις εκλογές γιατί έχεις χαμένους από χέρι, τους φροντιστηριάρχες και κάποιες οικογένειες μαθητών που σε ψήφιζαν.

Κύριε Δήμαρχε,

Ανοίγεις παράλληλα, κι άλλη πληγή σε άλλη κατηγορία επαγγελματιών. Στο Μικρολίμανο επικρατεί αναβρασμός για τα σχέδιά σου να κάνεις πεζόδρομο τα μαγαζιά τους και όχι την άσφαλτο. Θα είναι η χαριστική βολή. Κι αυτούς απέναντί σου θα τους βρεις, αν υλοποιηθεί το σχέδιο, που πολύ χλωμό το κόβω…

 

Κύριε Δήμαρχε,

Όχι ένα, αλλά δέκα δεξαμενόπλοια μεταφοράς νερού θα είχε αγοράσει ο Δήμος με τα λεφτά που δίνει στους υδρομεταφορείς εδώ και δεκαετίες και σήμερα δεν θα τους είχε ανάγκη το νησί. Μα καλά, δεν βρέθηκε ούτε ένας τόσα χρόνια να το σκεφτεί ή μήπως παιζόταν κάτι άλλο;

 

Κύριε Δήμαρχε,

Το ψαράδικο πανηγύρι στο Κερατσίνι δεν θα γίνει για δεύτερη χρονιά φέτος και κάποιοι νομίζουν ότι ευθύνεσαι μόνο εσύ. Όμως, ευθύνεται και ο Σύλλογος των ερασιτεχνών αλιέων που είχε μάθει να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων με χρήματα του Δήμου. Από τότε που ο Δήμος δήλωσε αδυναμία, οι ερασιτέχνες αλιείς, παρά το πλούσιο αποθεματικό του Συλλόγου τους, δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη. Μάλλον, έχει… καβούρια.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Όμως, φέτος, ο Γιώργος και η Στέλλα, με τη στήριξη της Εν Πειραιεί, της Κοινωνικής και του ΑTLANTIS, ετοίμασαν μια ρεμπέτικη βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όσους βρεθούν το άλλο Σάββατο στο γραφικό Λιμανάκι. Ο Γιάννης Λεμπέσης και η ρεμπέτικη ορχήστρα του προσφέρθηκαν ανιδιοτελώς να κρατήσουν, κατά κάποιο τρόπο, ζωντανή αυτή τη γιορτή που είχε γίνει θεσμός και καταργήθηκε από τη νέα διοίκηση του Συλλόγου. Ο Λεμπέσης με την παρέα του και εμείς που προβάλλουμε το γεγονός αποδεικνύουμε ότι τα πάντα δεν είναι το χρήμα. Υπάρχει ελπίδα και χωρίς αυτό.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı