You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τον ήρωα των Ιμίων Αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τον ήρωα των Ιμίων Αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τον ήρωα των Ιμίων Αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

Ο Δήμος Πειραιά τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του ήρωα Αντιναυάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου Π.Ν., που «έπεσε» στο καθήκον μαζί με τους Χριστόδουλο Καραθανάση  και Έκτορα Γιαλοψό, κατά την κρίση των Ιμίων, την 31η  Ιανουαρίου 1996.
Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη  Θεοδωρικάκου, που εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση,  του εκπροσώπου του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτή κ.  Νικολάου Μανωλάκου, του εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση και  εκπροσώπων των αρχών και φορέων της πόλης, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση, στον ανδριάντα του Παναγιώτη Βλαχάκου, στην πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς, κ.κ. Σεραφείμ.
Ο αδελφός του ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου και επικεφαλής του
συνδυασμού «Πειραιάς – Πόλη – Πρότυπο»  κ. Νίκος Βλαχάκος,  στον
χαιρετισμό του, επεσήμανε:
«Άλλη μία ημέρα τιμής για τους φύλακες της ειρήνης, άλλη μία ημέρα που ανήκει αποκλειστικά στους τρεις ήρωες των Ιμίων και στο Πολεμικό Ναυτικό. Στους ανθρώπους αυτούς, που όταν τους καλεί το πατριωτικό τους καθήκον τους χαρακτηρίζει απόλυτα η τόλμη και η αυτοθυσία. Είναι αυτοί που ξέρουν να τιμούν τη στολή τους και το εθνόσημο. Αυτό αποδείξατε περίτρανα και εσείς οι τρεις εκείνο το μοιραίο βράδυ, με τίμημα την ίδια σας τη ζωή. Σκοπός σας ήταν μόνο η διαφύλαξη των ελληνικών συνόρων, στόχος σας τα σύνορά μας να είναι πάντα γαλάζια.

Οι προκλήσεις των γειτόνων μας κλιμακώνονται όλο και περισσότερο. Βέβαια, νέα υπερσύγχρονα αεροπλάνα για την πολεμική μας αεροπορία, αλλά και πλοία προστίθενται στον στόλο μας, ώστε να διαφυλάσσουν τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. Ο ελληνικός ουρανός θωρακίζεται συνεχώς, ταυτόχρονα δημιουργείται ένα ισχυρότερο ναυτικό με περισσότερες δυνατότητες.
Η Πολιτεία ναυπήγησε δύο υπερσύγχρονες πυραυλακάτους ικανές να
αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση: την «Αντιπλοίαρχος Καραθανάσης» και την «Αντιπλοίαρχος Βλαχάκος», τιμώντας σας, έτσι ώστε η ηρωική σας πράξη να μείνει άσβεστη στη διαδρομή της ιστορίας της πατρίδας μας.
Αδελφέ μου, πάντα μαλάκωνε τον πόνο μου ότι μαζί με τον Χριστόδουλο και τον Έκτορα είσαστε άγρυπνοι φρουροί του Αιγαίου. Τώρα πια με την πυραυλάκατο που φέρει το όνομά σου, καμαρώνω γιατί κυριολεκτικά και ουσιαστικά πλέεις και φυλάς τα γαλάζια νερά αυτής της ξεχωριστής πατρίδας. Μία ευχή μόνο, να φιλάς το πλήρωμά σου.
Κύριε δήμαρχε, η οικογένειά μου κι εγώ είμαστε ευγνώμονες που δεν ξεχνάτε».

Στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων:
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, o Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος. Εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, κ. Νικόλαος Μανωλάκος. Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κώστας Κατσαφάδος. Ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης
Δρυμούσης.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı