You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Οχι στη δίκη της Χρυσής Αυγής εντός των Φυλακών Κορυδαλλού”

“Οχι στη δίκη της Χρυσής Αυγής εντός των Φυλακών Κορυδαλλού”

“Οχι στη δίκη της Χρυσής Αυγής εντός των Φυλακών Κορυδαλλού”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τη δικαστική αίθουσα των Φυλακών  θα πραγματοποιήσουν ο Δήμος Κορυδαλλού, οι βουλευτές της Β΄ Πειραιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και μαζικοί φορείς που αντιδρούν στη διεξαγωγή της δίκης της «Χρυσής Αυγής» εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης είχε εκφράσει τη διαφωνία του στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί με το αίτημα του Δήμου και επιδιώκει να συμβάλλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και της νομιμότητας.

Ειδικότερα, Δήμος και φορείς ζητούν να διεξαχθεί η δίκη σε κατάλληλο χώρο εκτός Κορυδαλλού αφού η διεξαγωγή της εντός του καταστήματος εγκυμονεί κινδύνους για την πόλη και ιδιαίτερα για τους χιλιάδες μαθητές που φοιτούν στις 11 σχολικές μονάδες και στους Παιδικούς Σταθμούς, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την δικαστική αίθουσα των Φυλακών.

Η δίκη θα κρατήσει πολλούς μήνες και στη διάρκειά της είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιούνται συνεχώς συγκεντρώσεις, αντισυγκεντρώσεις, έλεγχοι για λόγους ασφαλείας και συνεχείς διακοπές της κυκλοφορίας, ενώ ήδη έχουν ορισθεί Πανευρωπαϊκές Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις. «Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτά τα σχολεία. Είναι αδύνατο να λειτουργήσουν» τόνισε ο Δήμαρχος.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı