You Are Here: Home » ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ » “Οταν χορτάσει η ψείρα βγαίνει στον γιακά”.

“Οταν χορτάσει η ψείρα βγαίνει στον γιακά”.

“Οταν χορτάσει η ψείρα βγαίνει στον γιακά”.

Είναι μία από τις σοφές λαϊκές ρήσεις που σε περιγράφουν απόλυτα. Το ‘πε και ο Καζαντζίδης. “Η πιο μεγάλη αμαρτία είναι στον κόσμο η αχαριστία”. Κάτι πρώην φιλαράκια σου που ξεγελάστηκαν ξανά και ξανά από τις πλάνες υποσχέσεις σου, έχουν ορκιστεί. Ούτε να σε βλέπουν δεν θέλουν.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Καλό το παραμύθι με τα έργα και τις φανφάρες που ανακοίνωσες την τελευταία τριετία. Τώρα που έρχονται εκλογές, πώς θα διαχειριστείς αυτήν την κατάσταση που δημιούργησε η αρλουμποϋποσχεσιολογία με τα ατέλειωτα δελτία Τύπου;

 

Κύριε Δήμαρχε,

Στα καφενεία σταμάτησαν να τραγουδάνε το κλασικό “στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ΔΕΗ”. Κουτσομπολεύουν, όμως, το πόσο καιροσκόπος είσαι και ότι άρπαξες την ευκαιρία να το παίξεις λαϊκός ήρωας προλαβαίνοντας τα συνεργεία της ΔΕΗ για λίγες ώρες. Οι ιδιώτες ηλεκτρολόγοι που έβγαλες για τις επανασυνδέσεις σού δίνουν ένα προφίλ αγουροξυπνημένου επαναστάτη, αλλά μόνο σε όσους δεν σε γνωρίζουν. Τσάμπα μάγκας αφού ήξερες το πρόβλημα αλλά τόσο καιρό δεν έκανες τίποτα. Οι δημότες σου, όμως, ξέρουν ότι δεν ξύπνησες ποτέ.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Μου κατήγγειλε ένας μικροεπαγγελματίας το εξής: Ακόμα προσπαθώ να βρω άκρη γιατί έφαγα πρόστιμο 7.000 ευρώ για 2 αφίσσες της δουλειάς μου που κατέγραψε πριν από 4 χρόνια η Δημοτική Αστυνομία. Βλέπω το κέντρο να έχει γεμίσει χαρτόνια σάντουιτς στις κολώνες και τους φανοστάτες και αναρωτιέμαι. Ο νόμος ισχύει μόνο για τους μικροεπαγγελματίες; Της Μητρόπολης της επιτρέπεται να ρυπαίνει; Γιατί;

 

Κύριε Δήμαρχε,

Αυτά τα γιατί κάποτε θα πρέπει να εκλείψουν αν θες να λες ότι έκανες τη διαφορά έναντι των προκατόχων σου και να μην προκαλείς χαμόγελα ειρωνείας.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Οι φήμες λένε ότι εσύ δεν θα είσαι ξανά υποψήφιος στα μέρη μας αλλά ότι θα μετακομίσεις και θα διεκδικήσεις την περιφέρεια Πελοποννήσου. Λένε ότι θα δώσεις το δαχτυλίδι στον γαμπρό σου και έτσι θα βολευτεί και ο άλλος Κώστας που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχε ελπίδες. Πολλά ακούγονται αλλά σαν παίχτης, ανοίγεις αργά τα χαρτιά σου.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Είχες δεν είχες, την έφαγες τη διοικητή του νησιού. Ετσι λένε κάποιοι που γνωρίζουν το παρασκήνιο. Προηγούνται, λέει, τα συμφέροντα κάποιων παραγόντων – ψηφοφόρων σου που την έβρισκαν διαρκώς μπροστά τους. Το ότι έκανε σωστά τη δουλειά της, έρχεται τελευταίο. Πώς να πάει μπροστά ο τόπος;

 

Κύριε Δήμαρχε,

Ακουσα ότι ανακατεύτηκε πολύ και ο βουλευτής στην απομάκρυνση της Αργυρώς. Ας του πει κάποιος ότι είναι πολύ νέος για να δημιουργεί αντιπάλους χωρίς λόγο. Εκανε το χατίρι σε κανά δυο κολλητούς αλλά η τοπική κοινωνία βοά για τον τρόπο που “φαγώθηκε”. Η εξαιρετική δουλειά που προσέφερε αναγνωριζόταν από πολλούς τους οποίους τους φέρνει απέναντί του.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Πριν χρόνια, η Εν Πειραιεί στο τέλος της χρονιάς είχε δώσει στη δημοσιότητα τους καλύτερους και τους χειρότερους δημοτικούς άρχοντες της περιφέρειάς μας βάσει της ψηφοφορίας των αναγνωστών της για το έτος που έκλεινε τότε. Τόλμησα και άνοιξα το αρχείο του 2013 με τα παράπονα και τις καταγγελίες των πολιτών και ανακάλυψα ότι στους καλύτερους παραμένουν οι ίδιοι. Αυτοί, δηλαδή, που δεν είχαν προβλήματα με καταγγέλλοντες δημότες και παράλληλα είχαν πλούσια δράση και έργο. Ο Γιώργος και ο Σταύρος παραμένουν στην κορυφή. Τη λίστα των αποτυχόντων συμπληρώνει μια διάδα. Αστοχία υλικού θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ο φαρμακοποιός και ο γιατρός για πολλούς λόγους. Ο πρώτος, εκτός του γεγονότος ότι δεν κράτησε τις υποσχέσεις του, αφού προεκλογικά έταξε αφειδώς στους πάντες, κατάφερε να χάσει τους καλύτερους σέντερ φορ μαζί και την μπάλα μόλις λίγους μήνες μετά τις εκλογές. Τώρα με τη ΔΕΗ βρήκε την ευκαιρία να παίξει τον ρόλο του δραστήριου αλλά τα φτωχά νοικοκυριά μπορεί να μην έχουν ρεύμα, έχουν όμως, μνήμη και μυαλό. Ο δεύτερος, ο γιατρός, απλά βγήκε άσφαιρος.

Κύριε Δήμαρχε,

Υπάρχουν κάποιοι πολύ αξιόλογοι στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Ξεχωρίζω την Αθηνά γιατί έμπρακτα και επί της ουσίας μέσα από το επάγγελμά της βοηθάει τους οικονομικά αδύναμους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με ένα πλούσιο κολατσιό και με νερό μόνο με 1 ευρώ. Δηλαδή, ακριβώς το κόστος. Την Αθηνά τη γνωρίζω λίγα χρόνια και η αναφορά στο πρόσωπό της γίνεται μόνο και μόνο για να υπάρξουν και άλλοι μιμητές με ευαισθησία και πατριωτισμό. Αλλωστε, μόνο αν υπάρξουν κι άλλοι σαν την ΑΘηνά θα γευτούμε λιγότερο μαρασμό και μιζέρια τα επόμενα χρόνια.

Κύριε Δήμαρχε,

Επιτέλους, έφτασε στο τέλος της η δικαστική διαμάχη μεταξύ του ATTICA TV πρώην Θριάσιο και της Εν Πειραιεί. Ετσι για την ιστορία, θα θυμίσω ότι ο πρώην Δήμαρχος Ασπροπύργου κος Λιάκος προκειμένου να στεφτεί νομάρχης, έσπασε παράνομα μονομερώς τη 10ετή σύμβαση του καναλιού με την εφημερίδα μας που είχε αναλάβει τον σταθμό από το 2004. Σκοπός του ήταν να τον διαχειρίζεται 100% στο προεκλογικό του παιχνίδι προκειμένου να κερδίσει συμπάθειες στους αντιπάλους του που θα φιλοξενούσε το κανάλι για την προεκλογική τους εκστρατεία. Πέρασαν 7 χρόνια και οι αγωγές κατά του φορέα που ελέγχει το κανάλι αυγάτισαν. Ετσι, σε λίγο καιρό ο δήμος θα κληθεί να καταβάλει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που μάλλον δεν έχει. Το αποτέλεσμα; Μάλλον το κανάλι θα επιστρέψει στα μέρη μας.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Θυμάσαι τι ωραία περνάγατε με την κάμερα της Εν Πειραιεί να καταγράφει και να προβάλει χωρίς μοντάζ τα δημοτικά συμβούλια; Ολοι ήθελαν να μιλήσουν και ξεχνούσαν να σταματήσουν.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Πρόσεξα ότι στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις έχεις χορηγούς επικοινωνίας μόνο το MAD και το Κανάλι 1 που δεν το ακούνε ούτε οι εργαζόμενοί του. Ο αρμόδιος των χορηγιών επικοινώνησε με άλλα πειραϊκά μέσα; Πήρε τηλέφωνο την Κοινωνική που σε προβάλλει ικανοποιητικά; Εκλογές έρχονται!

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı