You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ορμος Αφροδίτης: Ιδού τα αρχαία μας… τα Τείχη

Ορμος Αφροδίτης: Ιδού τα αρχαία μας… τα Τείχη

Ορμος Αφροδίτης: Ιδού τα αρχαία μας… τα Τείχη

Μια παρατημένη ξύλινη βάρκα, ένα σκουριασμένο καρότσι, ένα πλαστικό βαρέλι κι ένας κάδος, μπόλικα αποτσίγαρα και πλαστικά μπουκάλια τριγύρω από τα αρχαία Τείχη, στον όρμο της Αφροδίτης, στην Πειραϊκή. Ενας περίπατος σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία της παραλιακής, συνοδεύτηκε από έντονη απογοήτευση για τα ευρήματα της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας πρωτίστως, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που λειτουργεί με δυο μέτρα και δυο σταθμά, για άλλη μια φορά. Οι ευθύνες της για την υποβάθμιση του Κονώνειου Τείχους είναι μεγάλες.

Στον ίδιο χώρο δε, βρίσκεται και το παράπηγμα του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων «Ο Αγιος Νικόλαος» – κι όχι με δική του ευθύνη – που αποτελεί άλλη μια κραυγαλέα ασχήμια η οποία συμπληρώνει το σκηνικό απαξίωσης της αρχαιολογικής μας κληρονομιάς. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων δεν επιτρέπει μια αξιοπρεπή κατασκευή που να στεγάζει τον Σύλλογο και ταυτόχρονα να αναβαθμίζει και να αναδεικνύει τον χώρο.  
Ο όρμος της Αφροδίτης, θα περίμενε κανείς, να είναι συνώνυμο της  ομορφιάς και της περιποίησης αλλά δυστυχώς, δεν είναι.  

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı