You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Οριστικά, εκτός Ψυττάλειας τα λύματα Ραφήνας-Πικερμίου-Σπάτων-Αρτέμιδας

Οριστικά, εκτός Ψυττάλειας τα λύματα Ραφήνας-Πικερμίου-Σπάτων-Αρτέμιδας

Οριστικά, εκτός Ψυττάλειας τα λύματα Ραφήνας-Πικερμίου-Σπάτων-Αρτέμιδας

“Η ένταξη στο ΕΣΠΑ της Πράξης «Συλλογή, Επεξεργασία αστικών λυμάτων Δήμων Ραφήνας- Πικερμίου και Σπάτων- Αρτέμιδας και Επαναχρησιμοποίηση- Διάθεση επεξεργασμένων εκροών» βάζει τέλος σε λογικές και πρακτικές δεκαετιών, που αντιμετώπιζαν την περιοχή του Πειραιά ως «την πίσω αυλή της Αττικής»”. Με αυτή τη δήλωση, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης ανακοινώνει την ένταξη των δύο έργων που υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και εξασφαλίζει την αναγκαία χρηματοδότηση συνολικού ύψους 292,44 εκατομ. Ευρώ, για την υλοποίησή τους δίνοντας οριστική λύση οριστικά σ’ ένα μεγάλο πρόβλημα αποτρέποντας παράλληλα την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ.
Να σημειωθεί ότι η ΕΥΔΑΠ, με τεκμηριωμένη επιστημονική μελέτη, είχε ζητήσει να προχωρήσει η χωροθέτηση και η κατασκευή αυτών των τοπικών μονάδων, δεδομένου ότι α) η μεταφορά λυμάτων από την Ανατολική Αττική στον Πειραιά εγκυμονεί, λόγω της απόστασης πολλούς κινδύνους και β) το ΚΕΛ Ψυττάλειας έχει εξαντλήσει τα όριά του.
Ωστόσο, το 2012, προσθέτει ο κος Γαβρίλης, η τότε κυβέρνηση επέλεξε «να πεταχτεί το πρόβλημα στην αυλή του γείτονα» και ακύρωσε το σχέδιο της ΕΥΔΑΠ προκρίνοντας τη μεταφορά των λυμάτων στην Ψυττάλεια.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı