You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ομόφωνη απόφαση κατά του ΟΛΠ στη Σαλαμίνα

Ομόφωνη απόφαση κατά του ΟΛΠ στη Σαλαμίνα

Ομόφωνη απόφαση κατά του ΟΛΠ στη Σαλαμίνα

Την απομάκρυνση του ΟΛΠ από τον ιστορικό-αρχαιολογικό χώρο της Σαλαμίνας αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού. Συγκεκριμένα αποφάσισε τη σύσταση Διακομματικής επιτροπής η οποία θα ζητήσει από τον Πρόεδρο του Οργανισμού να δώσει πίσω την περιοχή στον Δήμο Σαλαμίνος αλλιώς θα συνεχίσουν δικαστικά. Το θέμα έφερε προς συζήτηση ο Στάμος Μπακαούκας επικεφαλής του Συνδυασμού «Πρώτα η Σαλαμίνα» ο όποιος ανέφερε μεταξύ άλλων τις καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ΟΛΠ και προπαντός στο μνημείο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας .

Ο Δήμαρχος της Σαλαμίνος Γιάννης Τσαβαρης διευκρίνισε ότι βασική του προτεραιότητα είναι η προστασία και η ανάδειξη της Ναυμαχίας και δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλο παιχνίδια σε βάρος της Ιστορίας και του Πολιτισμού από κανέναν και θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να αλλάξει τη χρήση γης και να επανέλθει η ιδιοκτησία του ιερού χώρου της Ναυμαχίας στον Δήμο.

Ο ίδιος εξάλλου διεκδικεί το Ιστορικό νησί του Αίαντα να γίνει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2020 με τη συμπλήρωση των 2.500 χρονών από τη Ναυμαχία της Σαλαμινας. Πρώτα, όμως, θα πρέπει να έχει φύγει ο ΟΛΠ και να αλλάξει το ιδιόκτητο καθεστώς.

Σημαντική ήταν και η παρέμβαση της Ρούλας Νάννου επικεφαλής «Κοντά στο Δημότη»η οποία τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος απομάκρυνσης του ΟΛΠ και όπως είπε χαρακτηρίστηκα «ήρθε η ώρα να σεβαστούμε την Ιστορία μας και τους προγόνους μας». Μετά από μια εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία αναφέρθηκε επίσης, στις τεράστιες ιστορικές και περιβαλλοντικές καταστροφές του ΟΛΠ σε όλη την περιοχή και ζήτησε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı