You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Οι πολεμικές επανορθώσεις να ενταχθούν στον Κρατικό Προϋπολογισμό

Οι πολεμικές επανορθώσεις να ενταχθούν στον Κρατικό Προϋπολογισμό

Οι πολεμικές επανορθώσεις να ενταχθούν στον Κρατικό Προϋπολογισμό

Του Παναγιώτη Ν. Κρητικού*Ο Πολιτικός και Κοινωνικός Σύνδεσμος «Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ», προσεγγίζοντας τα μείζονος σημασίας εθνικά θέματα και διερμηνεύοντας τα ευρύτερα αισθήματα του Ελληνικού Λαού, κινούμενος δε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και τους σκοπούς του, στις 26-1-2012 κατέθεσε στην Γραμματεία του κ. Πρωθυπουργού με Αρ. Πρ. Κ223 ανοιχτή, δημόσια πρόσκληση, με την οποία καλούσε την Κυβέρνηση να ενεργοποιήσει την διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων, καθώς και την επιστροφή του αναγκαστικού δανείου της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος ζητούσε, μετά από συγκεκριμένη αποτίμηση των εν λόγω απαιτήσεων με σημερινές τιμές, να εγγραφούν οι απαιτήσεις αυτές ως έσοδα στον προϋπολογισμό του Κράτους του 2013.

Ταυτόχρονα, την εν λόγω πρόσκληση-επιστολή κοινοποίησε και σε όλους τους Έλληνες Βουλευτές και Ευρωβουλευτές.

*

Επιμένοντας στην προώθηση αυτής της διεκδίκησης, επισημαίνουμε ότι:

Η Κυβέρνηση αντί να ενδίδει στις διεθνείς πιέσεις των δανειστών και της Τρόικας και να καταφεύγει στην απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη λύση εκποίησης της δημόσιας περιουσίας προς μερική μείωση του υπέρογκου, δυσβάσταχτου και εν πολλοίς μη θεμιτού χρέους, καθώς και σε βάρβαρα, σκληρά, αβάσταχτα και αφόρητα αντιλαϊκά μέσα, οφείλει να θέσει επί τάπητος την εξόφληση εντόκως, από την Γερμανία των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου. Γιατί εκτός από το Μνημόνιο υπέρ των τοκογλύφων δανειστών που άκριτα υπέγραψε η κυβέρνηση υπάρχει και το Ιερό Μνημόνιο που έχει υπογράψει ο ελληνικός λαός με το ίδιο του το αίμα και η εξόφληση του οποίου βαρύνει τους κατακτητές. Το περιεχόμενό του δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά είναι και βαθύτατα ηθικό.

Για την διεκδίκηση αυτού του Μνημονίου (πολεμικές αποζημιώσεις και αναγκαστικό δάνειο) προτείναμε στην Κυβέρνηση την ακόλουθη διαδικασία:

Ι. Η Κυβέρνηση να αναθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος να αποτιμήσει χωριστά, εντόκως το υφιστάμενο μέχρι σήμερα ύψος τόσο των πολεμικών επανορθώσεων όσο και εκείνο του αναγκαστικού δανείου.

ΙΙ. Τα εν λόγω οικονομικά μεγέθη η Κυβέρνηση να κοινοποιήσει νομίμως (εξώδικο) στη Γερμανική Κυβέρνηση καλώντας την σε δημόσια δήλωση ότι σε εύλογο χρόνο, ρητώς οριζόμενο, θα εξοφλήσει τις απαιτήσεις της χώρας ή να τις συμψηφίσει καθ’ ο μέτρο αντιστοιχούν σε απαιτήσεις της έναντι της Ελλάδος.

ΙΙΙ. Παρερχομένου άπρακτου του οριζόμενου στο εξώδικο χρόνου, η Κυβέρνηση να εναγάγει στα αρμόδια δικαστήρια τη γερμανική Κυβέρνηση, προσεπικαλούμενη στην εν λόγω δίκη τους δανειστές μας ως έχοντες έννομο συμφέρον. Ευνόητη είναι η διευκρινιστική δήλωση ότι δεν αποκλείονται οι προσθέτως παρεμβαίνοντες.

ΙV. Αμέσως με την κατάθεση της αγωγής η κυβέρνηση να εγγράψει τις απαιτήσεις αυτές (πολεμικές επανορθώσεις και δάνειο) με χωριστούς κωδικούς ως προβλεπόμενα και απαιτητά έσοδα στον Γενικό Προϋπολογισμό του Κράτους του έτους 2012.

V. Όλες οι ανωτέρω πράξεις να επικυρωθούν από τη Βουλή με ειδικό νόμο, και να κοινοποιηθούν προς ενημέρωση και ενδεχομένως για κάθε νόμιμη ενέργεια στους διεθνείς οργανισμούς καθώς και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο οποίο με πρόταση των ελλήνων ευρωβουλευτών να γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια». Και εν κατακλείδι:

Αν η Κυβέρνηση δεν αποδεχτεί, για οποιουσδήποτε λόγους την πρόταση αυτή, καλούσε ο Σύνδεσμος τους Έλληνες βουλευτές όλων των κομμάτων να την υιοθετήσουν με το κύρος της υπογραφής τους.

Από την Κυβέρνηση, απάντηση, μέχρι αυτής της στιγμής, δεν υπήρξε. Υπήρξε, όμως, ομάδα βουλευτών διακομματικής σύνθεσης (28 τον αριθμό), η οποία με την από 2-2-2012 επιστολή της προς τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές της Βουλής, ζητούσε να συζητηθεί το θέμα αυτό στη Βουλή.

Χαιρετήσαμε αυτήν την πρωτοβουλία ως ένα πρώτο θετικό βήμα. Όμως, αναμένουμε και το δεύτερο αποφασιστικό βήμα, που είναι η συνυπογραφή του αιτήματος από την πλειοψηφία του συνόλου των Ελλήνων βουλευτών υπό μορφή πρότασης νόμου, ώστε να υποχρεωθεί η όποια Κυβέρνηση να εντάξει τις απαιτήσεις αυτές στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2013. Αλλά γι’ αυτό δεν απαιτείται μόνο πολιτική βούληση. Απαιτείται ΕΘΝΙΚΗ βούληση. Ιδού η Ρόδος.

 

*Ο Παναγιώτης Ν. Κρητικός είναι Πρόεδρος του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ «Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ» και πρ. Αντ/δος της Βουλής.

e-mail: pkritikos14@yahoo.gr

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı