You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ξεφυτρώνει κατάστημα μέσα στον μνημειακό ΗΣΑΠ!

Ξεφυτρώνει κατάστημα μέσα στον μνημειακό ΗΣΑΠ!

Ξεφυτρώνει κατάστημα μέσα στον μνημειακό ΗΣΑΠ!

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση του Υπουργείου Πολιτισμού

Αντιδράσεις προκαλεί η όπως όλα δείχνουν επικείμενη λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του ΗΣΑΠ, στο λιμάνι. Μια πρόχειρη κατασκευή από λαμαρίνες που ξεφύτρωσε ανάμεσα στα ακυρωτικά μηχανήματα μαρτυρά τα προκλητικά σχέδια παρά τη διαφωνία του Σωματείου Εργαζομένων, Συνταξιούχων και του Μουσείου   Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.
“O Ηλεκτρικός Σταθμός του Πειραιά είναι Μνημείο και ορθώς είναι μνημείο για πολλούς λόγους,  αρχιτεκτονικούς, ιστορικούς και κοινωνικής αναφοράς. Ενα ζωντανό μνημείο που διατηρεί την αρχική χρήση και αναμέναμε να προστατεύεται λειτουργικά και αισθητικά από τον Αρχαιολογικό νόμο” τονίζει ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης επισημαίνοντας ότι ο ελεύθερος χώρος του Σταθμού αρχίζει να ασφυκτιά, να χάνει την αισθητική του ενώ ο Σταθμάρχης  χάνει την οπτική του επαφή με τον Σταθμό.  
“Τελικά, τι μπορεί να συνιστά τον ορισμό και το όριο της αισθητικής και λειτουργικής υποβάθμισης ενός μνημειακού Σταθμού; Τελικά, πώς μπορεί πριν λίγα χρόνια το Υπουργείο Πολιτισμού να αποφασίζει την απομάκρυνση των πινακίδων,  των προθηκών και των πάγκων που υπήρχαν από παλιά, και σήμερα το “ευαίσθητο” υπουργείο πολιτισμού να αλλάζει άποψη;” είναι τα ερωτήματα που απευθύνει ο κος Γαβρίλης.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı