You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ » Ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά

Ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά

Ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά

Με επιτυχία και την παρουσία πλήθους κόσμου ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Στις 6 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση “Σύντροφε Μεγαλειώτατε…” του Αλέκου Σακελλάριου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου. Το έργο παρουσιάστηκε στο ανοιχτό Θέατρο Σελεπίτσαρι στο Κερατσίνι και από νωρίς οι θεατές ήταν στις θέσεις τους… Αγαπημένοι ηθοποιοί γέμισαν την σκηνή…

Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν οι δημοφιλείς ηθοποιοί: Γιάννης Μποστατζόγλου, Πέτρος Ξεκούκης, Ελένη Φιλίνη, Γιώργος Ματαράγκας, Δήμητρα Παπαδήμα, Γιάννης Ζαφείρης, Περικλής Κασσανδρινός και Πέτρος Πέτρου, οι οποίοι χάρισαν στο συγκεντρωμένο πλήθος στιγμές γέλιου μέσα από τη γραφή του Σακελλάριου που σατιρίζε τα πολιτικά ήθη των εποχών που διανύουμε, προβάλλοντας τις παθογένειες του ελληνικού κράτους, τη διαφθορά και την εξάρτηση που προκαλεί η εξουσία, σε όλες ανεξαιρέτως τις πολιτικές παρατάξεις.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τη μουσική παράσταση – αφιέρωμα στον σπουδαίο ερμηνευτή Στέλιο Καζαντζίδη που έγινε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου. Το Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» του Κορυδαλλού γνώρισε μεγάλες στιγμές, γεμίζοντας ασφυκτικά από περίπου 1500 θεατές , που συγκεντρώθηκαν από νωρίς για να απολαύσουν τα αγαπημένα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη, 12 χρόνια μετά το θάνατό του.

Ο Πασχάλης Τόνιος, η Νάντια Καραγιάννη η Πένυ Ξενάκη με τη συγκλονιστική ερμηνεία τους στο τραγούδι όσο και η αφήγηση του Γρηγόρη Βαλτινού κατάφεραν στο να μεταβληθεί η συναυλία σε μια γιορτή προς τιμή του Στέλιου Καζαντζίδη και των όσων έχει προσφέρει στο ελληνικό πεντάγραμμο. Το κοινό συμμετείχε από την πρώτη στιγμή, τραγουδώντας και χορεύοντας τα τραγούδια του που αποτελούν, ακόμη και σήμερα, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου προλογίζοντας τις εκδηλώσεις τόνισε στους σύντομους χαιρετισμούς του ότι στους δύσκολους και συχνά αφόρητους καιρούς για τους πολίτες, η αιρετή Περιφέρεια Αττικής δίνει μια νότα αισιοδοξίας και στήριξης της ανάγκης για πολιτισμό και ψυχαγωγία.

Στην εκδήλωση – αφιέρωμα στο Καζαντζίδη ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είμαστε συγκινημένοι, που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε ξανά, όπως κάναμε και παλιότερα στον Κορυδαλλό τη μνήμη του Στέλιου. Μπορεί να εισέπραττε την αγάπη και την λατρεία του κόσμου, όμως ποτέ δεν βίωσε το μερίδιο της ευτυχίας που του αντιστοιχούσε, για την προσφορά του στον πολιτισμό της πατρίδας μας και για το μεγαλείο της ψυχή του».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı