You Are Here: Home » Uncategorized » Να δοθούν τα δεδουλευμένα και τα αναδρομικά

Να δοθούν τα δεδουλευμένα και τα αναδρομικά

Να δοθούν τα δεδουλευμένα και τα αναδρομικά

Ανκοίνωση της ΠΕΝΕΝΤη συστηματική καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων μισθών στη μεγάλη πλειοψηφία των εταιριών και των πλοίων (Ακτοπλοΐα, Ε/Γ διεθνών γραμμών, Πορθμεία) καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού. Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για εξαντλητικά ωράρια εργασίας, παραβίαση της Διεθνούς Σύμβασης 180 για τις ώρες εργασίας, παραβίαση των ΣΣΕ και καταστρατήγηση της 10μηνης επάνδρωσης.

Συγκεκριμένα καταγγέλλει τις εταιρείες ΔΑΝΕ, ΣΑΟΣ, G.A FERRIES, Ηπειρωτική κ.α. όπου “οι εφοπλιστές τις οδήγησαν στην πτώχευση, οι ναυτεργάτες έχασαν τη δουλειά τους και για τα δεδουλευμένα τους στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα πήραν κουτσουρεμένα, μετά από πολύμηνους αγώνες, μέσω ΝΑΤ ή ακόμα χειρότερα με δικαστικές διεκδικήσεις οι οποίες είναι χρονοβόρες και χωρίς πάντα να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα”.

Η κατάσταση αυτή, υπογραμμίζει, δεν πρέπει να επαναληφθεί και δεν θα πρέπει για άλλη μια φορά οι ναυτεργάτες να γίνουν θύματα της ασυδοσίας των εφοπλιστών και των εκπροσώπων τους που διοικούν μια σειρά ναυτιλιακές εταιρίες.

Υποστηρίζει ακόμα ότι η ως τώρα στάση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ με την αδράνεια και την παθητικότητα που έχει επιδείξει έχει αχρηστεύσει ακόμη και αυτές τις γραπτές δεσμεύσεις των εταιριών για εφαρμογή της ΣΣΕ.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί την ΠΝΟ, τα Ναυτεργατικά Σωματεία και τους Ναυτεργάτες πριν την λήξη της καλοκαιρινής περιόδου (μέσα στον Αύγουστο) να διεκδικήσουν αποφασιστικά την καταβολή όλων των δεδουλευμένων μισθών και των αναδρομικών αποδοχών έτσι ώστε πριν το τέλος Αυγούστου να έχουν εξοφληθεί οι οφειλόμενες αποδοχές.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı