You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Νίκαια: Tο Πανεπιστήμιο ξεκινά τη λειτουργία του στην Αρση Βαρών

Νίκαια: Tο Πανεπιστήμιο ξεκινά τη λειτουργία του στην Αρση Βαρών

Νίκαια: Tο Πανεπιστήμιο ξεκινά τη λειτουργία του  στην Αρση Βαρών

Καλά τα νέα για την πόλη της Νίκαιας, καθώς το Πανεπιστήμιο Πειραιά ξεκινάει τη λειτουργία του στο κτιριακό συγκρότημα της Άρσης Βαρών, το δεύτερο δεκαήμερο αυτού του μήνα. Τα καλά αυτά νέα προέκυψαν χθες στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης με τον Πρύτανη και τους συνεργάτες του στο κτίριο.

Οι εργασίες τροποποίησης σημαντικού τμήματος του πρώην ολυμπιακού ακινήτου ολοκληρώθηκαν και ήδη 20 αίθουσες διδασκαλίας και 4 πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια περιμένουν τους 1.100 μεταπτυχιακούς φοιτητές να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους.

“Οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν το 2006 όταν ο Δήμος μας παραχώρησε το Ολυμπιακό Κτίριο της Άρσης Βαρών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά πήραν «σάρκα και οστά» και όλοι μας έχουμε πολλούς λόγους να χαιρόμαστε για τη μεγάλη αυτή κατάκτηση της πόλης μας. Πρώτα-πρώτα γιατί ένα Πανεπιστήμιο και μάλιστα με την εμβέλεια και τη δυναμικότητα που χαρακτηρίζει το «δικό μας», συμβάλλει στην ανάπτυξη και το «ζωντάνεμα» της πόλης με τις κάποιες χιλιάδες φοιτητών που παρακολουθούν τα μαθήματά τους” τονίζει ο Δήμαρχος.

Οι εργασίες για την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του Πανεπιστημίου στη Νίκαια συνεχίζονται με σχετικά γρήγορο ρυθμό. Ήδη, είναι υπό εξέλιξη οι εργασίες διαμόρφωσης 6.000 τ.μ. περιβάλλοντος χώρου και σε διαδικασία δημοπράτησης η μελέτη διαμόρφωσης και αξιοποίησης των υπόλοιπων 24.000 τ.μ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Πανεπιστήμιο μαζί με το παραπλεύρως ευρισκόμενο Κατράκειο Θέατρο, το Πάρκο του Ποντιακού Ελληνισμού, τους αθλητικούς χώρους του «Π. Νικολαΐδης», το κλειστό Γυμναστήριο και το εμβληματικό έργο του ποδηλατοδρόμου που θα διασχίζει μεγάλο μέρος του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, δημιουργούν ένα σύμπλεγμα χώρων πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής και μόρφωσης.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı