You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Νίκαια: Mεταμορφώνεται η πλατεία «Δ. Κουμπάκη»

Νίκαια: Mεταμορφώνεται η πλατεία «Δ. Κουμπάκη»

Νίκαια: Mεταμορφώνεται η πλατεία «Δ. Κουμπάκη»

Η πλατεία «Διαμάντως Κουμπάκη» (γνωστή και ως πλατεία Σπάθα) στη Νεάπολη, της Νίκαιας, απέκτησε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό «χαρακτήρα», περισσότερο φιλικό προς το υπάρχον αστικό περιβάλλον, με αισθητά αυξημένο το πράσινο και με αποκαταστημένα τα «τραύματα» που είχε, εξ αιτίας της κακής χρήσης της από όσους αρέσκονται να βανδαλίζουν.

Οι εργασίες αναμόρφωσης της πλατείας είχαν σαν κύριο στόχο τη μετατροπή του υπάρχοντος σιντριβανιού σε χώρο πράσινου και για τον σκοπό αυτό τοποθετήθηκαν φυτική γη και αρδευτικό δίκτυο με εξασφαλισμένη την καλή αποστράγγιση.

Στο κεντρικό παρτέρι τοποθετήθηκε χλοοτάπητας και μεταφέρθηκε το γλυπτό που δημιούργησε και δώρισε τον Ιούνιο του 2013 στον Δήμο ο γνωστός γλύπτης, Κυριάκος Ρόκος. Το γλυπτό καθαρίστηκε από τα γκράφιτι κι έγινε ειδική επίστρωση με αντι-γκράφιτι. Επίσης: στα περιφερειακά παρτέρια φυτεύτηκαν χίλια νέα φυτά και με αυτές τις αλλαγές, η πλατεία «Δ. Κουμπάκη» μετατρέπεται σ ένα ελκυστικό κοινόχρηστο χώρο στον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να ξεκουράζονται, να γυμνάζονται ή και να βαδίζουν.

Στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής για τη Νεάπολη, είναι η αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με λάμπες LED και η αναβάθμιση των παιδικών χαρών με σύγχρονο εξοπλισμό. “Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας, δε σταματάμε, η πόλη και οι άνθρωποί της παραμένουν στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας, τιμώντας έτσι την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν οι συνδημότες μας” τόνισε ο κος Ιωακειμίδης.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı