You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Νίκαια: Παρελθόν ο σκουπιδότοπος στην «τρύπα του Αδάμ»

Νίκαια: Παρελθόν ο σκουπιδότοπος στην «τρύπα του Αδάμ»

Νίκαια: Παρελθόν ο σκουπιδότοπος στην «τρύπα του Αδάμ»

Εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις, χώροι περιπάτου, αναψυχής και άθλησης μεταμόρφωσαν την περιοχή

Μέχρι το 2018, ήταν μια περιοχή που ντρόπιαζε την πόλη της Νίκαιας. Το παλιό ανενεργό λατομείο, πίσω από το κτίριο της «Άρσης Βαρών», επί δεκαετίες παρέμενε αναξιοποίητο και είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Την ίδια στιγμή, οι ανάγκες των κατοίκων για ελεύθερους χώρους πρασίνου, αναψυχής και αθλητισμού, μεγάλωναν, χωρίς να γίνονται τα απαραίτητα έργα.
Σήμερα, η περιοχή άλλαξε ριζικά. Η συμφωνία του Δήμου με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να κλείσει την «τρύπα του Αδάμ», εκτός του νέου γηπέδου 8Χ8 που έχει κατασκευαστεί, προέβλεπε και την αποκατάσταση του τοπίου με εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις, χώρους περιπάτου, αναψυχής και άθλησης.
«Τα δέντρα έχουν ήδη φυτευτεί. Πρόκειται κυρίως για κουτσουπιές, κουκουναριές και βραχυχίτωνες, ενώ θα ακολουθήσει επέκταση του πρασίνου και με άλλα είδη από το δικό μας φυτώριο. Προηγήθηκε η μεταφορά χώματος άριστης ποιότητας, προκειμένου τα δέντρα να βρουν γόνιμο έδαφος» δήλωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, δεσμευόμενος για συνέχιση των παρεμβάσεων με στόχο να αποδοθεί στους πολίτες μια υπέροχη διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων με χώρους περιπάτου, πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και άλλων δραστηριοτήτων, που θα ξεκινά από το Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού στο Κατράκειο, θα περνά από τον λόφο της δεξαμενής και τον Άγιο Φίλιππο και θα καταλήγει στο πρώην νεκροταφείο της Νεάπολης με τα έργα εκατομμυρίων ευρώ που θα γίνουν εκεί για την ολοκληρωτική του ανάπλαση.
«Βήμα – βήμα υλοποιούμε ένα μεγάλο όραμα, για να μετατραπεί όλο το βορειοδυτικό τμήμα της πόλης σε «διέξοδο» αναψυχής, πολλαπλών χρήσεων και ελεύθερης πρόσβασης για τους κατοίκους».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı