You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Νέα 48ωρη απεργία στο λιμάνι για τον αδικοχαμένο λιμενεργάτη

Νέα 48ωρη απεργία στο λιμάνι για τον αδικοχαμένο λιμενεργάτη

Νέα 48ωρη απεργία στο λιμάνι για τον αδικοχαμένο λιμενεργάτη

ΕΝΕΔΕΠ: «Eγινε γνωστό τι πραγματικά συμβαίνει στον υποτιθέμενο «παράδεισο» της COSCO» –

Νέα 48ωρη απεργία την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου καθώς και συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη, μαζί με όλα τα σωματεία, αποφάσισε η Ενωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά. Η ΕΝΕΔΕΠ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις απαιτώντας την απόδοση ευθυνών για τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο συνάδελφός τους, Δημήτρης Δαγκλής, εν ώρα εργασίας σε γερανογέφυρα της προβλήτας ΙΙ.
«Με τον αγώνα μας έγινε γνωστό σε όλους τι πραγματικά συμβαίνει στον υποτιθέμενο «παράδεισο» της COSCO με την εντατικοποίηση και τις κόντρα βάρδιες, τα 12ωρα, τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, με την ομηρία των εργολαβικών εργαζομένων» τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Η ΕΝΕΔΕΠ απαιτεί:
-6άρες πόστες (εργατικές ομάδες) αντί για 4 που σήμερα επιβάλει η εργοδοσία.
-Κατάργηση των κόντρα βαρδιών, πρόγραμμα εργασίας για όλους τους εργαζομένους.
-Μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και υπογραφή ΣΣΕ.
«Αν υπήρχε κι άλλος συνάδελφος δίπλα στον Δημήτρη, σήμερα θα μπορούσε να είναι μαζί μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μηνύματα συμπαράστασης

Το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα των λιμενεργατών μετά τον τραγικό θάνατο του συναδέλφου τους έστειλαν τόσο η τραγουδίστρια Νατάσα Μποφίλιου όσο και η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου.
«Σε έναν κόσμο που περνάει στο ντούκου ο διαμελισμός ενός ανθρώπου, που ήταν νέος, που είχε οικογένεια και αγαπημένους, που θα ‘πρεπε να έχει τη ζωή του για να ανθίζει και να ευτυχεί και όχι για να δουλεύει σαν σκλάβος, κατάκοπος για ένα κομμάτι ψωμί, οφείλουμε όλοι εμείς να παλεύουμε! Να παλεύουμε μέχρι την μέρα που στην πλάτη του, στην πλάτη κάθε εργάτη, κάθε αδικημένου ανθρώπου κανένα αδηφάγο τέρας δε θα μπορεί να κερδοσκοπεί πια. Κανένας άλλος Δημήτρης. Καμία άλλη. Κανένας άλλος» αναφέρει στο μήνυμά της η Νατάσα Μποφίλιου ενώ η Ελένη Γερασιμίδου έγραψε τα εξής:
«Το Μήνυμα στη Ράδα. Στα αγκυροβόλια των κολασμένων, των ταπεινών και καταφρονεμένων, όπου το “έντιμο αίμα ζητάει…”, το μήνυμα των εργαζόμενων στην COSCO μας καλεί: “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ”.
Και το μήνυμα δεν είναι μόνο για τη ράδα του λιμανιού του Πειραιά. Είναι για όλους εμάς τους δυνατούς, εμάς που μας τρέμουν όταν αποφασίζουμε να πάρουμε το δρόμο του Αγώνα. Τρέμουν την Αλληλεγγύη, την συμπαράσταση των συνδικάτων από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, από τις Γυναίκες, τους Γιατρούς -μακρύς ο κατάλογος- τα μηνύματα από το εξωτερικό… “και άλλοι πίσω ακολουθούν…” για να γίνει… “Μεγάλο ποτάμι η οργή του Λαού”. Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά! Δύναμη κι Αγώνα!».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı