You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Μόλις κυκλοφόρησε: COVID 19 – Από τον Προμηθέα στον Ερυσίχθονα

Μόλις κυκλοφόρησε: COVID 19 – Από τον Προμηθέα στον Ερυσίχθονα

Μόλις κυκλοφόρησε: COVID 19 – Από τον Προμηθέα στον Ερυσίχθονα

Αν είναι δυνατό να βρεθεί κάποιο μέσο να φρονιμέψει τους ανθρώπους, αυτό, πιστεύω, θα το βρούμε στην Ιατρική’, είχε κάπου σημειώσει ο Καρτέσιος.
Διόμισυ χρόνια τώρα, ο SARS-COV-2 και οι μεταμορφώσεις του μας ‘χορεύουν στο ταψί’, όχι επειδή δήθεν μας λείπουν τα μέσα καταπολέμησής του, αλλά επειδή η παγκόσμια κοινωνία έχει από καιρό περιέλθει σ΄ένα ντελίριο τιμωρητικής βουλιμίας, εμμονικής καταστροφής του εσωτερικού και εξωτερικού της περιβάλλοντος, αναταράξεων και οικονομικών εκτροχιασμών, που έδωσαν νόημα στον μύθο του Ερυσίχθονα.
Η τεχνολογική έξαψη, τα παραποιημένα έθιμα, η αγνόηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προς χάρη της κερδοσκοπίας και η μόδα εκκολάπτουν διάχυτες, απρόβλεπτες μορφές παγκόσμιων κρίσεων και σφυρηλατούν το κράτος της παγκόσμιας δικτατορίας χωρίς πρόσωπο.
Το αρχιμήδειο σημείο, από το οποίο θα μπορούσε να εκκινήσει η ιατροκοι-νωνική μελέτη της πανδημίας δεν είναι η αποτίμηση των επιδόσεων της ιατρικής στη μάχη κατά του SARS-COV-2, αλλά η κοινωνική και πολιτική της διαστρέβλωση που από μέσο την κάνει σκοπό.
Ο Συγγραφέας του παρόντος, επί 43 χρόνια νοσoκομειακός ιατρός Πνευμονολόγος, Γιώργος Μαθιουδάκης επιχειρεί μια βαθιά και ειλικρινή διείσδυση στα κοινωνικοοικονομικά αίτια της πανδημίας και τους λόγους που την ανέδειξαν ιδιαίτερα καταστροφική.
Το COVID-19 είναι το δεύτερο κοινωνιολογικό του δοκίμιο, μετά το βραβευμένο βιβλίο του ‘Ευθανασία -η διαχείριση της ζωής και του θανάτου’

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı